Predsjednica Republike Hrvatske odlikovala dobrovoljne darivatelje krvi

Koprivnički Crveni križ sudjelovao u pomoći vukovarskoj Socijalnoj samoposluzi
21/11/2019
Održana Skupština Općinskog društva Crvenog križa Hlebine
25/11/2019

KOPRIVNICA- Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi  za njihovu plemenitu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka u 2018. godini. Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primili su muškarci koji su darovali krv više od stotinu puta te žene koje su krv darivale više od 75 puta.

-Prilikom svih dosadašnjih dodjela kao i danas, uvijek me posebno veseli vidjeti ovako veliki broj odlikovanih. To svjedoči kako u našoj Domovini postoji veliki broj ljudi koji su spremni tako često bez ikakve obveze darovati svoje vrijeme i energiju za dobrovoljno darivanje krvi-, kazala je Predsjednica istaknuvši kako je to slika našeg društva onakvog kakvo ono doista jest: solidarno i složno kad trebamo pomoći jedni drugima.

Istaknula je i veliku ulogu Crvenog križa Hrvatske zahvalivši im na humanitarnom radu i brizi za sve stanovnike naše Domovine.

Prestižno odlikovanje za više od 100 darivanja krvi primilo je i 10 dobrovoljnih darivatelja krvi  s područja djelovanja GDCK Koprivnica: Ilija Bilić, Kruno Botko, Zdenko Franjkić, Željko Klasan, Miroslav Madunić, Zvonko Mihaljev, Ivan Peti, Marijan Šaško, Marijan Špoljarić i Vlado Varga.

Iskrene čestitke svim odlikovanima i zahvala za svaku kap koju su nesebično darivali za dobrobit potrebitih.

Izvor fotografije: Ured Predsjednice Republike Hrvatske

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content