Koprivnički Crveni križ sudjelovao u pomoći vukovarskoj Socijalnoj samoposluzi

Druženje članova Kluba 100 u Jagnjedovcu
20/11/2019
Predsjednica Republike Hrvatske odlikovala dobrovoljne darivatelje krvi
21/11/2019

KOPRIVNICA -Članice Hrvatske mreže socijalnih samoposluga (HMSS) među kojima je i Socijalna samoposluga GDCK Koprivnica, predale su u srijedu, 20. studenoga 2019. godine u Vukovaru, namirnice i higijenske potrepštine Socijalnoj samoposluzi Vukovar. Na ovaj način mreža želi prenijeti poruke ohrabrenja, zajedništva i sitnih, ali brojnih zrna solidarnosti kako kolegama u socijalnoj samoposluzi tako i siromašnim sugrađanima Grada heroja.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev predala je Tamari Mikulić predsjednici Humanitarne udruge Duga i voditeljici Socijalne samoposluge u Vukovaru dio donacija koje su prikupljene na akcijama u Robnom centru KTC i shopping centru SUPERNOVA, a u suradnji s GDCK Čakovec dopremljene u Vukovar.

Hrvatska mreža socijalnih samoposluga osnovana je prije tri godine a danas broji 18 članica širom Hrvatske. Neki od ciljeva Mreže su povezivanje i suradnja članica na unapređenju pružanja materijalne pomoći siromašnim osobama.
Izvršni odbor Mreže na sastanku održanom u Sisku 17. listopada 2019. godine predložio je svim članicama, kao i drugim socijalnim samoposlugama u Hrvatskoj, da svojim donacijama u namirnicama i higijenskim potrepštinama, pomognu korisnicima socijalne samoposluge u Gradu heroju te da se na taj način obilježi Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.
Iako većina socijalnih samoposluga i same jedva opstaju i bore se sa prikupljanjem namirnica za svoje korisnike, svi su s oduševljenjem prihvatili ovaj prijedlog kako bi potrebitima u Vukovaru pružili konkretnu solidarnost i podršku.

Predstavnici Socijalnih samoposluga, koji su dopremili donacije u Vukovar, razgledali su Muzej domovinskog rata u Vukovaru.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content