Održana Skupština Općinskog društva Crvenog križa Hlebine

Predsjednica Republike Hrvatske odlikovala dobrovoljne darivatelje krvi
21/11/2019
U pokaznoj vježbi ‘Potres u Koprivničkom Ivancu 2019’ sudjelovalo i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
25/11/2019

KOPRIVNICA- Općinsko društvo Crvenog križa Hlebine održalo je 22. studenog 2019. godine redovitu izvještajnu Skupštinu  u prostorijama Društvenog doma u Hlebinama.

Skupštini su prisustvovali  gosti iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, ravnateljica Adela Sočev, organizator dobrovoljnog davalaštva krvi Zdravko Janković i načelnica Općine Hlebine Božica Trnski.

U svom pozdravnom govoru ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev istaknula je doprinos dobrovoljnih darivatelja krvi s područja Općine Hlebine i pohvalila rad Općinskog društva Crvenog križa Hlebine.

Načelnica Općine Hlebine Božica Trnski također je istaknula zadovoljstvo radom Općinskog društva Crvenog križa te zaželjela puno uspjeha u daljnjem radu. Posebno valja istaknuti  i pohvaliti da je prvi puta od ove godine Općinsko vijeće Općine Hlebine donijelo je Odluku o dodjeli novčane nagrade dobrovoljnim darivateljima krvi s područja Općine Hlebine, a pravo na nagradu imaju žene za 35, 40 i 45 darivanja  500 kuna, a za 50 i više darivanja 1.000 kuna, te muškarci za 50, 60, 70, 80, 85, 90 i 95 darivanja 500 kuna a za 100 i više darivanja 1.000 kuna. GDCK Koprivnica zahvaljuje Općinskom vijeću Općine Hlebine na donošenju te odluke koja populizira dobrovoljno davalaštvo krvi.

Novčane nagrade od 500 kuna primili su Ljljana Međimorec i Marijan Hontić iz Gabajeve Grede te Željko Felak, Mladen Trnski, Dario Pavešić, Davor Čajkulić i Vladimir Velaj iz Hlebina.

Prije samog početka Skupštine prigodni program priredili su učenici Područne škole Josipa Generalića Hlebine.

Predsjednica Općinskog društva Crvenog križa Hlebine Marija Zlatar podnijela je izvješće o radu  društva za 2019. godinu te iznijela program rada za 2020. godinu koji su jednoglasno prihvaćeni.

Podijeljena su i priznanja za jubilarni broj darivanja krvi i to:

ŽENE

Za 20 i više darivanja: Mirjana Pavešić i Ivka Šimpović

MUŠKARCI

Za 1 i više darivanja: Patrik Čajkulić i Antonio Kolarek, za 10 i više darivanja: Denis Janković i Tihomir Šimeg, za 20 i više darivanja: Marko Belec i Josip Kalapsa, za 40 i više darivanja: Matija Kolarek

Iskrene čestitke svima!!!

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content