Održana tribina u Koprivnici ‘Liječenje šećerne bolesti inzulinskom pumpom’

U subotu u centru Koprivnice promocija zdravih stilova života te aktivnog starenja
27/09/2022
Predavanja o dijabetesu u školama za više od 60 učitelja
30/09/2022

KOPRIVNICA – Članovi Kluba dijabetičara ”Slatko srce” u utorak 27. rujna 2022. godine sudjelovali su na Tribini u Koprivnici pod nazivom ‘Liječenje šećerne bolesti inzulinskom pumpom’. Članovima kluba ‘Slatko srce’ na tribini su se pridružili nastavnici Osnovne škole Podolice te članovi Kluba umirovljenika ‘Volonter penzioneru’. Na trosatnom predavanju je bilo prisutno 32 sudionika.

Okupljenima su se uvodno obratili ravnateljica Adela Sočev, voditeljica projekta te voditelj kluba Miroslav Kanisek. Predavanje je održao dr. med. Siniša Štubelj te je objasnio da je inzulinska pumpa medicinsko pomagalo namijenjeno kontinuiranoj isporuci inzulina koje oponaša rad zdrave gušterače. Primjenom inzulinske pumpe u osoba s tipom 1 šećerne bolesti postiže se bolja regulacija glikemije, što dovodi do manjeg broja i odgođene pojave kroničnih komplikacija osnovne bolesti. Također, smanjuje se učestalost teških hipoglikemija i potrebna dnevna doza inzulina te broj uboda, čime se ostvaruje bolja kvaliteta života.

Dr. Štubelj je internist kardiolog koji boluje od dijabetesa pa itekako dobro razumije probleme osoba oboljelih od te bolesti. Godinama koristi inzulinsku pumpu, a sudionicima je ispričao svoje iskustvo s pumpom te je spremno odgovarao na sva pitanja.

Klub “Slatko srce” okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, a osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Kroz projekt “Slatko srce” Klub je od Zaklade “Hrvatska za djecu” dobio gotovo 100 tisuća kuna za aktivnosti kojima se daje potpora oboljelima.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornosti Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Projekt Slatko srce financiran je od Zaklade „Hrvatska za djecu“.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content