Posjet Socijalnim samoposlugama u Rijeci i Opatiji

Održana edukacija „Uloga volontera u pružanju socijalnih usluga“
01/04/2015
Podijeljeno 80 paketa s hranom i higijenom siromašnim sugrađanima
02/04/2015

Memorandum - header
Koprivnica – Članovi projektnog tima u projektu „Socijalna košarica“ su 30. i 31. ožujka 2015. posjetili Socijalne samoposluge u Rijeci i Opatiji koje djeluju na tom području.
Socijalna samoposluga „Kruh svete Elizabete“ u Rijeci koja radi u okviru Franjevačkog svjetovnog reda, a otvorena je 2010. godine bila je prva ustanova te vrste u Hrvatskoj i od tada pomaže svojim sugrađanima lošijeg imovinskog stanja. Tamo su članove projektnog tima dočekale njihove volonterke Elida Verunica i Mladena Tadej koje su im i predstavile način rada Socijalne samoposluge.
Nakon Rijeke organiziran je i posjet Socijalnoj samoposluzi u Opatiji koja djeluje u sklopu Gradskog društva Crvenog križa gdje su članovi projektnog tima srdačno dočekani od strane svih djelatnika i ravnateljice Gordane Grgurina. Socijalna samoposluga u Opatiji koja je otvorena 2011. godine djeluje pod nazivom „Market za potrebite građane“ i pomaže svojim sugrađanima kojima je to potrebno.
Putovanje je predviđeno Projektom Socijalna košarica radi upoznavanja s radom prvih Socijalnih samoposluga u Hrvatskoj, a stečena iskustva će u mnogome pomoći u pripremi za otvaranje Socijalne samoposluge u Koprivnici te što bolju održivost projekta „Socijalna košarica“.
Memorandum - footer
IMG_2861

IMG_2766
IMG_2758

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content