Posjet ravnatelja DUZS Koprivnici

Crveni križ predstavio svoje djelatnosti na Danu Grada
06/11/2017
Donacija neretvanskih mandarina iz programa FEAD
09/11/2017

KOPRIVNICA-Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr.sc. Dragan Lozančić sa suradnicima posjetio je u srijedu 8. studenoga 2017. Grad Koprivnicu te se sastao sa gradonačelnikom Grada Koprivnice Mišelom Jakšićem. Sastanku su prisustvovali i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica Ivan Kramarić, voditelj Županijskog centra 112 Koprivnica Roman Sabol, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice Ivan Golubić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice Marijan Kicivoj, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.
Na sastanku se razgovaralo o stanju i spremnosti operativnih snaga sustava zaštite i spašavanja, njihovim mogućnostima i potrebama, a sve s ciljem daljnjeg razvoja i jačanja sustava zaštite.
Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić sa svojim suradnicima posjetio je i Županijsku upravu.
– Na bazi nove strategije o nacionalne sigurnosti civilna zaštita postala je jedan od dva, tri glavna stupa naše sigurnosti. Ponudit ćemo nekoliko opcija strategijskoj razvoja sustava civilne zaštite, to je predviđeno da će se prezentirati Vladi prije ljeta iduće godine , istaknuo je tom prilikom i naveo kako se neće promijeniti koncept civilne zaštite, a kapaciteti će se svjesno usmjeriti na razvoj iste. Manje sredine, manje općine nisu u stanju ispuniti svoje obaveze, stoga će se raditi i na tome kao i na pokušajima angažiranja znanosti u svoju državnu upravu.
Ideja je da se u daljnjoj budućnosti vatrogasci predstavljaju temeljne snage civilne zaštite. S njima, Crvenim križem i ostalim službama stvorila bi se zajednica snaga koje bi bile korištene po potrebi, bilo u Vukovaru, ili Dubrovniku i slično.


Foto Grad Koprivnica

hck
hck

Odgovori

Skip to content