Počela podjela 1.781 humanitarnog paketa iz Fonda europske pomoći za najugroženije

U shopping centru SUPERNOVA prikupljeno 140 kilograma hrane i 25 komada higijenskih potrepština
21/03/2017
Održana skupština darivatelja krvi HEP-a u Koprivnici
27/03/2017

KOPRIVNICA – Hrvatski Crveni križ (HCK) nositelj je projekta „Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“. Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD). Ugovor je potpisan s Ministarstvom 30. rujna 2016. i projekt ublažavanja siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i osnovne materijalne pomoći traje do 29.09.2017. Financijska sredstva bit će utrošena primarno na nabavu prehrambenih i higijenskih namirnica. Cilj projekta je podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština pomoći najsiromašnijim našim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica jedno je od 26 društava partnera u ovom projektu, vrijednom ukupno više od 8,3 milijuna kuna. Upravo proteklih dana GD CK Koprivnica primio je 1.781 paket s hranom koji se dijele na područjima 11 općina te u sjedištu GD CK Koprivnica.

Korisnici koji će dobiti pakete s hranom su siromašne osobe i osobe u riziku od siromaštva prema 5 kriterija, a prvenstveno su to korisnici zajamčene minimalne naknade evidentirani od Centra za socijalnu skrb te druge osobe koje su u teškoj materijalnoj situaciji prema evidencijama Grada Koprivnice i općina koje su nam ustupile podatke o korisnicima.

Korisnici će dobiti tri vrste paketa, za odrasle osobe, za djecu od 5 do 14 godina i za mališane do 4 godine starosti, dakle koliko je članova u kućanstvu, toliko će biti paketa uručeno.

Na području djelovanja GD CK Koprivnica počela je prva od tri planirane podjele paketa, a do kraja projekta dijelit će se i paketi s higijenom. Vrijednost pojedinačkog paketa je približno 100 kuna, a ukupna vrijednost paketa koji će biti u prvoj podjeli obuhvaćeni na području GD CK Koprivnica iznosi gotovo 155 tisuća kuna.

U podjelu paketa na području GD CK Koprivnica uključeni su naši volonteri, predsjednici općinskih društava, zaposlenici GD CK Koprivnica, a pomoć imamo i od Općina u kojima ćemo ostaviti pakete ukoliko korisnike ne zateknemo kod kuće prilikom podjele.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content