Održana skupština darivatelja krvi HEP-a u Koprivnici

Počela podjela 1.781 humanitarnog paketa iz Fonda europske pomoći za najugroženije
21/03/2017
Koprivnica treća u Hrvatskoj, a Koprivničko-križevačka županija prva u davalaštvu krvi za 2016. godinu
28/03/2017

KOPRIVNICA – Društvo dobrovoljnih darivatelja krvi Elektre u Koprivnici održalo je u petak 24. ožujka redovnu skupštinu. Predsjednik DDDK Elektre Darko Fajdić zajedno sa suradnicima iznio je rezultate akcija održanih u prostorima Elektre u prošloj godini kada su zaposlenici Elektre prikupili 65 doza krvi, a još toliko doza dragocjene tekućine dali su na drugim akcijama. Navedeno je kako je svaki drugi zaposlenik Elektre član Crvenog križa.

Na Skupštini su dobrovoljnim darivateljima zahvalili predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac, potpredsjednica dr. Ljiljana Šajatović Ivanković te direktor koprivničke Elektre Goran Pakasin koji je ujedno naveo kako će i dalje prostorije koprivničkog HEP-a biti na raspolaganju za darivanje krvi.

Dr. Ljiljana Šajatović Ivanković je istaknula kako je Koprivnica ponovno treća u Hrvatskoj po broju prikupljenih doza na sto stanovnika s prosjekom od 10,62 davanja te kako je prošle godine prikupljeno 6.054 doze krv. Na Skupštini su ujedno dodijeljena priznanja za jubilarni broj davanja krvi u prošloj godini. Za 5 i više davanja priznanja je dobila Ljubica Jalžečić, a za za 20 i više davanja Anka Cirkvenec i Biljana Galić, dok su muški dobili priznanja za 20 i više davanja krv i to Marko Bunić, Igor Košanski i Zlatko Topolčić.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content