Ozana Brkić članica Kluba mladih GDCK Koprivnica sudjelovala je u radu Skupštine mladih HCK

Skupština GDCK Koprivnica odlučila prodati nekretnine u Ulici braće Radića
24/03/2023
Klub Volonter penzioner: umirovljenici učili o ljekovitim svojstvima koprive
30/03/2023

KOPRIVNICA – Skupština mladih Hrvatskog Crvenog križa je od 24. do 26. ožujka 2023. godine u Novom Vinodolskom održala zajedničku sjednicu 3. i 4. saziva Skupštine na kojoj su članovi Skupštine izabrali novo vodstvo. Tijekom sjednice verificiran je mandat za 59 predstavnika u novom sazivu Skupštine mladih Hrvatskog Crvenog križa, među kojima je i Ozana Brkić članica Kluba mladih koprivničkog Crvenog križa. Mladi Hrvatskog Crvenog križa su uz predsjednicu Ivanu Miljak iz Splita i potpredsjednicu Milu Talić iz Zagreba, izabrali i 11 članova Odbora mladih za mandatno razdoblje od 2023. do 2025. godine. Uz izbor vodstva, članovi Skupštine  sudjelovali su i u više edukativnih radionica koje će im pomoći u budućem radu pri njihovim društvima Crvenog križa na lokalnoj razini. Tako su imali prilike sudjelovati na radionici „Procjena potreba u zajednici“ udruge SMART, te na dvije radionice Agencije za mobilnost – „Europske snage solidarnosti“ i „Erasmus+“. Osim toga, upoznati su sa svim trenutnim programima Hrvatskog Crvenog križa usmjerenih mladima i sudjelovali su na okruglom stolu na kojem se razgovaralo o izazovima u radu s mladima.

Predstavnica Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Ozana Brkić, nije krila oduševljenje iskustvom koje je stekla u radu skupštine te je naglasila:

„Dojmovi su mi odlični, zabavili smo se, a istovremeno puno toga naučili. Udruga SMART održala je radionicu o tome kako prepoznati potrebe zajednice te na što se trebamo orijentirati u lokalnoj zajednici, a aktivnost ‘Izazovi u radu s mladima’ pomogla nam je prepoznati prednosti i nedostatke u radu s mladim volonterima te kako odabrati najbolju strategiju kako potaknuti mlade da se uključe u volontiranje.“

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content