Klub Volonter penzioner: umirovljenici učili o ljekovitim svojstvima koprive

Ozana Brkić članica Kluba mladih GDCK Koprivnica sudjelovala je u radu Skupštine mladih HCK
28/03/2023
Ekipa OŠ Koprivnički Bregi izborila odlazak na državno natjecanje mladih Crvenog križa
03/04/2023

KOPRIVNICA – Kopriva, njezina ljekovita svojstva i upotreba u prehrani bile su glavne teme radionice koju je u Klubu umirovljenika Volonter penzioner u četvrtak, 30. ožujka 2023. godine vodila inženjerka biotehnologije, ujedno fitoaromaterapeutkinja Martina Ćurić. Okupljenima je objasnila kada se treba brati kopriva te kako sušiti i skladištiti da bi sačuvala svoja ljekovita svojstva. Uz izlaganje je pripremila čaj od koprive te su ga umirovljenici degustirali, slušajući predavanje o ljekovitim svojstvima te biljke.

Klub umirovljenika osnovalo je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u okviru projekta Volonter penzioner, s ciljem da stariji sugrađani što kvalitetnije provode svoje slobodno vrijeme te održe psihičku i fizičku aktivnost kroz različite edukacije, osposobljavanja, rekreaciju i druženja. Sjedište Kluba Volonter penzioner je Trgu E. Kumičića 4. Svi programi su besplatni, a član može biti svatko tko donese svoju osobnu iskaznicu te rješenje o mirovini ili obavijest o mirovinskim primanjima. Za dodatne informacije nazovite 091-260-0066.

Projekt Volonter penzioner“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content