Osnovna škola „Braća Radić“ skupljala školski pribor za najpotrebnije

Obilježavanje Svjetskog dana srca na Zrinskom trgu
28/09/2018
Obilježili smo Svjetski dan srca!
01/10/2018

Koprivnica – Učenici Osnovne škole „Braća Radić“ i područne škole Starigrad, u  suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, skupljali su školski pribor u svojim školama na nedavno uspostavljenoj Volonterskoj točki. Ova humanitarna akcija provedena je u četvrtak, 27. rujna 2018. godine, a osmišljena je i predviđena u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’. Prikupljene donacije namijenjene su korisnicima Socijalne samoposluge.

Učenice i učenici Osnovne škole „Braća Radić“ pokazali su kako i mali mogu biti veliki ljudi velikog srca. Košara za prikupljanje, koja se nalazi na Volonterskoj točki, dvaput se ispunila te se teško nalazilo mjesta za sav školski pribor koji je tijekom akcije pristizao. Učenici i učenice donirali su veliki broj bilježnica, olovaka, pernica, bojica, geometrijskog pribora te više od trideset školskih torbi.

Sav će školski pribor biti razvrstan i složen u školske pakete te će biti podijeljen djeci korisnika Socijalne samoposluge što će im olakšati i uljepšati školske dane.

Još jednom zahvaljujemo našim vrijednim malim volonterima koji su ovu humanitarnu akciju osmišljavali, koordinirali i u svemu svesrdno pomagali te svim učenicima i učenicama koji su srce otvorili i sitnicu izdvojili.

Gradsko  društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima  Gradom Koprivnica, koprivničkim osnovnim školama ‘Đuro Ester’, ‘Braća Radić’ i ‘Antun Nemčić Gostovinski’ te Udrugom volontera Koprivničko – križevačke županije ‘Rad na dar’ već 12 mjeseci provodi projekt ‘Volimo volontiranje’ financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program ʹUčinkoviti ljudski potencijaliʹ 2014. – 2020).

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content