U subotu u centru Koprivnice promocija zdravih stilova života te aktivnog starenja

U kasicama Crvenog križa prikupljeno 2.946,50 kuna
25/09/2022
Održana tribina u Koprivnici ‘Liječenje šećerne bolesti inzulinskom pumpom’
28/09/2022

KOPRIVNICA – Brojnim aktivnostima će se u subotu, 1. listopada 2022. godine u Koprivnici obilježiti Svjetski dan srca, Međunarodni dan starijih osoba i Nacionalni dan hodanja. U Ulici Đure Estera ispred tržnice od 10 do 12 sati tim povodom će se odvijati različiti programi, u kojima će sudjelovati i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica te našeg Kluba umirovljenika Volonter penzioner.

Između ostalog, priprema se mjerenje tlaka, šećera u krvi, tjelesne težine i opsega struka, hodanje Stazom srca (polazak u 10 sati), vježbanje u parku, cijepljenje protiv COVID-19, podjela edukativnih letaka i testova za rano otkrivanje raka debelog crijeva i vježbe reanimacije na lutki. Aktivnosti organizira Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“, Zavodom za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, Udrugom srčanih bolesnika Koprivničko-križevačke županije „Srce“, Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Udrugom matice umirovljenika Koprivnica, i Srednjom školom Koprivnica.

Cilj svih aktivnosti je promocija zdravih stilova života, tjelesne aktivnosti, zdrave prehrane, nepušenja i umjerene konzumacije alkohola, prevencije i ranog otkrivanja bolesti, održavanja i unaprjeđenja zdravlja te zdravog i aktivnog starenja.

Pozivamo vas da se pridružite!

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content