OD Crvenog križa Rasinja sudjelovalo u obilježavanju Dana općine

Djelatnici GDCK Koprivnica na edukaciji “Jačanje kapaciteta za vrijeme kriznih situacija”
02/05/2023
Program ‘Privikavanje na vodu’ uspješno završilo 39 polaznika vrtića ‘Tratinčica’
05/05/2023

RASINJA – Općinsko društvo Crvenog križa Rasinja na čelu s predsjednicom društva Marinom Kovaček sudjelovalo je u subotu, 1. svibnja 2023. godine na druženju u povodu obilježavanja 30 godina postojanja Općine Rasinja. Dan Općine se obilježava 3. svibnja kada se u župi Rasinja slavi i blagdan sv. Križa, a druženje je organizirano u parku iza Vatrogasnog doma u Rasinji.

Volonteri Crvenog križa iz općine Rasinja uredili su svoj štand promidžbenim materijalima, te su svojim sumještanima kao i njihovim gostima mjerili krvni tlak. Posebna atrakcija, koja je privukla pažnju većine posjetitelja, bila je prezentacija  ‘pijanih naočala’ koje simuliraju osjet stanja pod utjecajem alkohola i opojnih droga kako bi se ukazalo na loš utjecaj njihove konzumacije na zdravlje.

Kako pružiti prvu pomoć kod srčanog zastoja uz pomoć automatskog vanjskog defibrilatora (AVD) bila je prezentacija koja je mnoge posjetitelje oduševila, a cilj prezentacije je bio podizanje svijesti o srčanom zastoju.

Hvala svim volonterima koji su sudjelovali na druženju i prezentacijama, a stanovnicima s područja Rasinje čestitamo Dan općine.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content