Program ‘Privikavanje na vodu’ uspješno završilo 39 polaznika vrtića ‘Tratinčica’

OD Crvenog križa Rasinja sudjelovalo u obilježavanju Dana općine
03/05/2023
U Tjednu Crvenog križa intenzivno prikupljamo donacije za našu Socijalnu samoposlugu
07/05/2023

KOPRIVNICA – Na Gradskim bazenima Cerine u petak, 5. svibnja 2023. godine završilo je ‘Privikavanje na vodu’, program koji u sklopu projekta ‘Sigurnost na vodi’ provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Diplome za uspješno završenu aktivnost i titulu ‘plivač početnik’ primilo je 39 polaznika Dječjeg vrtića ‘Tratinčica’. Veselim mališanima diplome i majice uručili su djelatnici koprivničkog Crvenog križa Karlo Ganžulić i Mladen Gabaj, a mini svečanosti je prisustvovala voditeljica bazena Cerine Sonja Šafar.

‘Privikavanje na vodu’  je aktivnost u sklopu programa ‘Sigurnost na vodi’ Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a zamišljena je kao edukativno rekreacijska aktivnost kojoj je osnovni cilj kod djece vrtićke dobi pridonijeti sigurnosti u zajednici i utjecati na kvalitetu života te u konačnici smanjiti stradavanja na vodi. Ciljana skupina programa ‘Privikavanje na vodu’ su djeca završnih skupina vrtića u dobi od 6 godina.

Ciljevi provedbe programa ‘Privikavanje na vodu’ je ponajprije osloboditi mališane straha od ulaska u vodu, ukazati na opasnosti koje prijete kupačima, poboljšati njihove plivačke vještine te usvojiti pravila ponašanja na vodi i uz vodu. Mališani tako uz stručnu pomoć kineziologa uče samostalno plutanje, održavanje na vodi uz pomoć rekvizita i bez rekvizita, dobivanje sigurnosti ulaska u bazen uz pomoć različitih igara, uranjanje glave u vodu, puhanje mjehurića te klizanja po vodi što je ustvari sve priprema za učenje plivanja.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica već devetu godinu provodi preventivni projekt ‘Sigurnost na vodi’ koji je odobrio i sa 16.000 kuna sufinancira Hrvatski Crveni križ iz prihoda prikupljenih od boravišne pristojbe. Cilj projekta GDCK Koprivnica i suradnika je spriječiti nesreće na vodi, a da bi to uspjeli organizirali smo različite aktivnosti.

U edukativnoj rekreacijskoj aktivnosti ‘Privikavanje na vodu’, koju smo provodili od 2. do 5. svibnja, uz djecu su aktivno sudjelovali i profesori kineziologije iz Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice. Oni su sa svakom skupinom mališana radili četiri dana po dva sata, a uz pratnju odgajateljica iz Dječjeg vrtića ‘Tratinčica’.

Zahvaljujući našem suradniku i partneru Dječjem vrtiću ‘Tratinčica’ omogućena je provedba ovog programa za 39 vrtićaraca, a zahvaljujući Gradu Koprivnici i Komunalcu osiguran je prijevoz mališana do bazena te omogućena povlaštena cijena ulaznica.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica upućuje posebnu zahvalu roditeljima koji su svoje vrtićarce povjerili nama i stručnjacima, što je rezultiralo uspješnom realizacijom projekta na dobrobit cjelokupne zajednice.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content