Novi Odbor upriličio prijem za Volontera godine HCK Miroslava Kaniseka

Za Socijalnu samoposlugu u KTC-u prikupljeno čak 180 kilograma hrane
07/06/2021
Dani otvorenih vrata udruga u Kluba umirovljenika
14/06/2021

KOPRIVNICA – Prva sjednica novog saziva Odbora Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije održana je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u četvrtak, 10. lipnja. Okupljanju je prisustvovao koprivnički volonter Miroslav Kanisek, dobitnik priznanja Hrvatskog Crvenog križa  „Volonter godine“  za 2020. godinu. Stoga je prvo okupljanje Obora u novom sastavu iskorišteno kako bi mu čestitali na prestižnom priznanju, za koje ga je i nominiralo Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Uz čestitke, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus i ravnateljica Društva Adela Sočev uručile su Miroslavu Kaniseku prigodne, simbolične darove. On se zahvalio Društvu Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije na ukazanom povjerenju i nominaciji za prestižnu nagradu Volontera godine HCK te najavio svoj još veći doprinos humanitarnom radu u Crvenom križu.

Miroslav Kanisek je dugogodišnji voditelj podmlatka i mladih u Osnovnoj školi „Đuro Ester“ u Koprivnici te je bio uključen u mnoštvo aktivnosti Crvenog križa. Mnoge je učenike pripremao za različita natjecanja Crvenog križa, organizirao je njihov doprinos u provođenju akcija „Solidarnost na djelu“, pomagao je u prikupljanju i podjeli humanitarne pomoći te je provodio različite edukativne aktivnosti i poticao mnoge generacije učenika na volontiranje. Prošle godine Kanisek je u Društvu Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije inicirao osnivanje te sada vodi Klub „Slatko srce“, koji okuplja djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje.

Svojom svestranošću i neiscrpnom energijom Miroslav Kanisek motivira članove Kluba „Slatko srce“ i zapravo sve oko sebe na dodatni angažman.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content