Nova edukacija interventnih timova

Posjet Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu
30/08/2018
U KTC-u u Koprivnici održat će se 16. akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu
07/09/2018

PAG – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije organiziralo je edukaciju za članove Županijskog interventnog tima zajedno s Gradskim društvima Crvenog križa Koprivnice, Križevaca i Đurđevca. Edukacija je održana od 30. kolovoza do 2. rujna 2018. godine na Pagu u odmaralištu Grada Križevaca.

Članovima interventnih timova obratile su se Dubravka Jaković predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije, Adela Sočev  ravnateljica Društva Crvenog križa  Koprivničko – križevačke županije i GDCK Koprivnica i Đurđica Trbus ravnateljica GDCK Križevci, koje su se u svom obraćanju zahvalile svim članovima interventnih timova na dosadašnjem trudu i zalaganju te istaknule veliku važnost volontera u djelovanju društava Crvenog križa naše županije u redovnim djelatnostima te uvjerenje u spremnost svih volontera članova interventnih timova za djelovanje u izvanrednim situacijama.

Na edukaciji i treningu su sudjelovala 42 člana županijskog i svih gradskih interventnih timova. Teme koje su obrađene na edukaciji bile su sljedeće: Međunarodno humanitarno pravo u kontekstu interventnih timova te zaštita ljudskih prava u kontekstu migranata koje je prezentirao Zoran Vinković, stručni predavač, Priprema obroka u terenskim uvjetima o čemu je govorio Zvonimir Šašek, voditelj županijskog interventnog tima, Psihosocijalna pomoć, bila je prezentacija Kristine Frtalić  socijalne radnice iz Križevaca i članice županijskog interventnog tima, O vodi i sanitaciji vode članove interventnih timova upoznao je Davor Japec član županijskog interventnog tima iz Križevaca, Kodeks ponašanja u zaštiti osobnih podataka Mreže obnavljanja obiteljskih veza i privole za korištenje osobnih podataka u Službi traženja bile su teme prezentacije koju je održao Zdravko Janković zaposlenik GD CK Koprivnica, Menadžment volontera i predstavljanje Edukacijskog centra HCK bile su završne prezentacije a održale si ih Antonija Habajec, zaposlenica GD CK Koprivnica i Antonija Srbljinović zaposlenica GDCK Križevci.

Uspješnost i zanimljivost edukacije potvrdili su i svi članovi interventnih timova koji su ostatak slobodnog vremena proveli u druženju i razmjenjivanju iskustva s prijašnjih edukacija.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content