Posjet Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu

Jednodnevni izlet Općinskog društva Crvenog križa Rasinja
29/08/2018
Nova edukacija interventnih timova
03/09/2018

 

KOPRIVNICA – U srijedu 29. kolovoza 2018. godine, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je posjet primjeru dobre prakse za volontere Volonterskih grupa osnovnih škola „Antun Nemčić Gostovinski“, „Braća Radić“ i „Đuro Ester“. Posjetili smo Edukacijski centar Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu. Tamo smo uz stručno vodstvo ponavljali i utvrđivali gradivo o Crvenom križu, od njegova osnutka i povijesti, do njegovih aktivnosti i djelatnosti. Zanimljivom igrom volonteri su se prisjetili svih temeljnih načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, a o nekima su svoja znanja i produbili. Naučili su ponešto o interventnim timovima, a zanimljivo im je bilo predstavljanje ruksaka za krizne situacije, tzv. SET2GO. O opasnostima i zamkama koje su sastavni dio korištenja mrežnih stranica, saznali su u kutiću za prevenciju opasnosti na internetu. U nastavku su volonteri obišli dio Edukacijskog centra Hrvatskog Crvenog križa gdje su izložena ortopedska pomagala, kutak za doniranje namirnica, kutak za darivanje krvi i dio za pružanje prve pomoći.

Za posjetitelje je bila upriličena i radionica prve pomoći na kojoj su volonteri mogli isprobati okretanje onesviještenih osoba u ispravni bočni položaj, reanimaciju na lutkama i Heimlichov zahvat pri gušenju. Održana je i radionica Korak naprijed (Socijalna inkluzija i tolerancija prema drugima i drugačijima) na kojoj su volonteri učili o tome kako ne smijemo raditi razlike zbog nečijeg socijalnog statusa, vjere, nacionalnosti i sl., već da bismo svi trebali imati jednake mogućnosti i šanse za kvalitetan život, školovanje, posao itd. Volonteri su bili iznimno zadovoljni i zahvalni zbog ovog posjeta koji im je omogućio svjež, inovativan i interaktivan pregled svih sadržaja vezanih uz Hrvatski Crveni Križ.

Posjetu je prisustvovalo 14 mladih volontera Volonterskih grupa, njihovi mentori i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content