Naša predstavnica Sandra Krznarić izabrana u Odbor mladih HCK

Dan civilne zaštite obilježen prijemom Stožera u županiji
06/03/2018
Predstavljen projekt ‘Volimo volontiranje’ na učiteljskom vijeću OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“
07/03/2018

KOPRIVNICA- Skupština mladih Hrvatskog Crvenog križa održana je od 2. do 4. ožujka 2018. godine na Sljemenu u Domu Crvenog križa Zagreb,  a u radu je sudjelovala i predstavnica Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Sandra Krznarić, inače učenica Srednje medicinske škole iz Koprivnica i sudionica državnog natjecanja mladih prošle godine. Nakon okupljanja, u petak poslijepodne, i dobrodošlice domaćina, predstavljena su nacionalna društava iz Slovenije, Mađarske, Srbije, BiH, Albanije, Makedonije i Španjolske. Subota je započela sjednicom novog saziva Skupštine mladih koju je otvorio  pozdravnim govorom izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt koji je naglasio važnost rada mladih u razvoju nacionalnog društva i pohvalio volju i želju mladih za sudjelovanjem u radu Crvenog križa .

Na sjednici su izabrani novo predsjedništvo i Odbor mladih Hrvatskog Crvenog križa. Za novu predsjednicu je izabrana Iva Vrebac iz GDCK Osijek i za potpredsjednicu Ivana Filijala iz GDCK Zagreb. Među 11 članova Odbora mladih izabrana je naša predstavnica Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Sandra Krznarić. Nakon sjednice održane su radionice “Organizacija mladih na lokalnoj razini”, “Komunikacijske vještine u menadžmentu volontera” i “Inovativni pristupi realističnom prikazu ozljeda”.

U ostatku vremena koje su proveli na Sljemenu mladi su zajednički planirali aktivnosti, ukazali na svoje potrebe i ponudili brojna rješenja za poboljšanje statusa i unaprjeđenje rada mladih Hrvatskog Crvenog križa. Odbor mladih će u svojem mandatu pratiti izvršenje tih aktivnosti i sigurni smo da će ovakav način rada motivirati i nove članove mladih da se priključe volonterskom radu u Crvenom križu.

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content