Na natjecanju mladih Crvenog križa sudjelovat će 12 ekipa podmlatka i mladeži

Našem zlatnom darivatelju krvi Stjepanu Lončaru Nagrada Koprivničko-križevačke županije za životno djelo
23/02/2023
Ekipe OŠ Koprivnički Bregi i Srednje škole Koprivnica pobjednici natjecanja mladih Crvenog križa
04/03/2023

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organizira natjecanje mladih, koje će se održati u Osnovnoj školi Podolice u Koprivnici u subotu, 4. ožujka 2023. godine. Natjecatelji, mentori i volonteri se intenzivno pripremaju, ali i posebno vesele, jer se zbog pandemije bolesti COVID-19 natjecanja mladih Crvenog križa nisu održavala dvije godine. Sudjelovat će ukupno 12 ekipa osnovnih i srednjih škola s područja djelovanja GDCK Koprivnica, a nakon svečanosti otvorenja u školi Podolice natjecanje počinje u 10 sati.

Na gradskom natjecanju u subotu sudjelovat će devet ekipa podmlatka: dvije iz OŠ Podolice te po ekipu imaju OŠ Antun Nemčić Gostovinski i OŠ Braća Radić iz Koprivnice, OŠ Koprivnički Bregi, OŠ Blaža Mađera iz Novigarda Podravskog, OŠ Sokolovac i OŠ Gola. Natjecat će se i tri ekipe mladeži Crvenog križa, svoje predstavnike šalju Gimnazija Fran Galović te Srednja škola i Obrtnička škola Koprivnica. Ekipe će pokazati teoretsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, prvoj pomoći i poznavanju ljudskih prava, dok će u praktičnom dijelu na radilištima s realističnim prikazom situacija i ozljeda pokazati vještine iz pružanja prve pomoći.

Svaka ekipa ima po šest članova: pet natjecatelja i jednog rezervnog člana, a pripremali su ih mentori – povjerenici Crvenog križa u školama. Najuspješnije ekipe plasirat će se na međužupanijsko natjecanje u Bjelovaru 1. travnja, gdje će biti odlučeno o predstavnicima ovog kraja na državnom, 24. natjecanju mladih HCK u Zagrebu.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content