Ekipe OŠ Koprivnički Bregi i Srednje škole Koprivnica pobjednici natjecanja mladih Crvenog križa

Na natjecanju mladih Crvenog križa sudjelovat će 12 ekipa podmlatka i mladeži
03/03/2023
Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu
09/03/2023

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je u subotu, 4. ožujka 2023. godine u Osnovnoj školi Podolice u Koprivnici natjecanje mladih, na kojem je sudjelovalo 12 ekipa podmlatka i mladeži Crvenog križa.

Okupljene su na početku pozdravili gradonačelnik Grada Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, koji je i otvorio natjecanje, zamjenik župana Koprivničko–križevačke županije Ratimir Ljubić, ravnateljica OŠ Podolice Helena Knežević te ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev.

– Sretni smo što ponovno, nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, organiziramo natjecanja mladih Crvenog križa. Prilika je to da učenici pokažu što su naučili, a uvjerena sam da su sa svojim mentorima uložili mnogo truda u pripremu za natjecanje. Pri tom su ujedno stekli neprocjenjivo znanje i vještine reagiranja u kriznim situacijama i pružanja prve pomoći koje može spasiti ljudske živote, rekla je ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev.

Na natjecanju su ekipe pokazale teoretsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, prvoj pomoći i poznavanju ljudskih prava, dok su u praktičnom dijelu na radilištima s realističnim prikazom situacija i ozljeda pokazali vještine iz pružanja prve pomoći. Natjecalo se devet ekipa podmlatka iz osam osnovnih škola s područja djelovanja GDCK Koprivnica i tri ekipe mladih iz svake od koprivničkih srednjih škola.

U kategoriji podmlatka pobijedila je ekipa OŠ Koprivnički Bregi s mentoricom Rosanom Vucković Kišić, drugo mjesto je osvojila ekipa koprivničke OŠ Antun Nemčić Gostovinski čiji je mentor Goran Višak, a treće ekipa OŠ Braća Radić iz Koprivnice s mentoricom Lidijom Petras. Sudjelovale su još ekipe Podolice 1 i Podolice 2 čiji je mentor Miroslav Kanisek, ekipa OŠ Sokolovac s mentoricom Jelenom Hunjadi, ekipa OŠ Prof. Blaža Mađera iz Novigrada Podravskog s mentoricom Kristinom Ružić Spitek, ekipa OŠ Andrije Palmovića iz Rasinje s mentoricom Marinom Kovaček i ekiša OŠ Gola s mentoricom Sandrom Slama.

U kategoriji mladeži najbolja je bila ekipa Srednje škole Koprivnica s mentoricom Anitom Galinec, drugo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije Fran Galović s mentoricom Kristinom Bukvić, dok je treće mjesto zauzela ekipa Obrtničke škole Koprivnica s mentoricom Petrom Zrinski.

Najuspješnija ekipa iz svake kategorije na ovom, gradskom natjecanju plasirala se na međužupanijsko natjecanje u Bjelovaru 1. travnja. A najuspješniji s tog natjecanja predstavljat će ovaj kraj na državnom, 24. natjecanju mladih HCK u Zagrebu.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content