Za Socijalnu samoposlugu građani u KTC-u i Supernovoj donirali 431 kg hrane i 74 higijenska proizvoda

Dobrovoljni darivatelji u prosincu dali 469 doza krvi, ukupno ove godine prikupljeno 5088 doza dragocjene tekućine
19/12/2022
U Gabajevoj Gredi održana Skupština Općinskog društva Crvenog križa Hlebine
20/12/2022

KOPRIVNICA – Prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, koja Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organizira u trgovačkim centrima, za ovu, 2022. godinu su završila, a građani su uoči blagdana iskazali veliku solidarnost s potrebitima. Posljednja akcija održana je u ponedjeljak, 19. prosinca u KTC-u na Danici, gdje su u četiri sata građani u kolicima volontera koprivničkog Crvenog križa ostavili 166 kilograma brašna, šećera, soli, riže, ulja, tjestenine i drugih namirnica te 29 različitih higijenskih proizvoda. Dva dana prije toga, u subotu, 17. prosinca naši volonteri su prikupljali donacije u TC Supernova u Koprivnici. Za Socijalnu samoposlugu tamo su građani donirali 265 kg različite hrane i 45 komada higijenskih potrepština.

Hvala svima koji su pomogli na bilo koji način te tako nekome učinili blagdane radosnijima!

Zahvaljujući donacijama, GDCK Koprivnica svaki tjedan organizira podjelu humanitarnih paketa pomoći građanima u potrebi, a sada, uoči blagdana, te su podjele mnogo češće. U Socijalnu samoposlugu po pakete dolaze sugrađani koji su na to stekli pravo temeljem Socijalnog programa Grada Koprivnice, dok dio donacija naši mobilni timovi dijele korisnicima na području okolnih 11 općina.

Među volonterima koji prikupljaju donacije za Socijalnu samoposlugu i sudjeluju u podjeli paketa sugrađanima u potrebi su umirovljenici uključeni u projekt Volonter penzioner. Taj projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content