Ministarstvo odobrilo 30.000 kuna za ‘Srce na kotačima’ za kupnju hrane u 11 općina

Član GDCK Koprivnica Zoran Vinković izabran za predsjednika Savjeta za međunarodno pravo HCK
18/02/2019
Učenici iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski prikupljali školski pribor za korisnike Socijalne samoposluge
22/02/2019

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisali su Ugovor o dodjeli financijskih sredstava  za projekt ‘Srce na kotačima’.

GDCK Koprivnica prijavilo je projekt na natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2018. godinu koji je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i temeljem sklopljenog ugovora GDCK Koprivnica odobreno je 30.000,00 kuna za provedbu projekta.

Osnovni cilj projekta je poboljšati kvalitetu života socijalno osjetljivih skupina na području 11 okolnih općina te im na kućne adrese dostaviti pakete s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Sklopljenim ugovorom odobrena su sredstva za 200 paketa koje će na kućne adrese dostaviti predsjednici općinskih društava Crvenog križa u svih 11 općina na području djelovanja GDCK Koprivnica. Paketi bi obuhvaćali osnovne prehrambene namirnice (brašno, ulje, sol, šećer, riža , tjestenina, konzervirana hrana i juhe u vrećici) te šampon, sapun i toaletni papir.

Trajanje projekta je šest mjeseci, a osim nabavke i podjele paketa projektom je predviđena i edukacija o Zakonu o humanitarnoj pomoći i Zakonu o volonterstvu za volontere, koji će sudjelovati u projektu. Edukacija je namijenjena predsjednicima općinskih društava Crvenog križa te volonterima iz svake općine, a cilj edukacije je da stečena nova znanja o volontiranju polaznici edukacije prenesu u općinska društva Crvenog križa s ciljem suradnje s postojećim i budućim volonterima koji će pružati socijalnu podršku stanovnicima na svojem području.

Projekt je službeno započeo 1. prosinca 2018. godine, a planom aktivnosti predviđeno je da se najprije održi edukacija te potom nabave paketi s namirnicama, dok podjelu paketa predviđamo u drugom dijelu projekta.

S obzirom da građani Koprivnice koji su u socijalnoj potrebi, redovito primaju pomoć u hrani iz Socijalne samoposluge, projekt Srce na kotačima pridonijet će dodatnoj pomoći u hrani stanovnicima s područja 11 općina kojima ćemo barem malo olakšati svakodnevnicu.

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content