Član GDCK Koprivnica Zoran Vinković izabran za predsjednika Savjeta za međunarodno pravo HCK

U shopping centru SUPERONOVA prikupljeno 200 kilograma hrane i 32 komada higijenskih potrepština
16/02/2019
Ministarstvo odobrilo 30.000 kuna za ‘Srce na kotačima’ za kupnju hrane u 11 općina
18/02/2019

KOPRIVNICA – Zoran Vinković mag. iur. iz Rasinje, član Gradskog interventnog tima GDCK Koprivnica  izabran je za predsjednika Savjeta za međunarodno pravo i humanitarnu diplomaciju koji  je savjetodavno tijelo izvršnog predsjednika  Hrvatskog Crvenog križa za pitanja međunarodnog prava i humanitarnu diplomaciju.

Savjet se bavi pitanjima razvoja i održavanja odnosa s institucijama Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i drugim međunarodnim humanitarnim, zdravstvenim i socijalnim  organizacijama, kao i s diplomatskim i konzularnim predstavništvima, pitanjima na području međunarodnog humanitarnog prava, osobito onima koja se tiču zagovaranja humanitarnih pitanja na najvišoj razini, pomoći u normalizaciji života na ratom zahvaćenim područjima i pomoći u rješavanju humanitarnih kriza angažiranjem međunarodnih organizacija, nevladinog sektora i građana  prvenstveno kroz razne oblike edukacije i savjetovanja u skladu  s odredbama međunarodnog humanitarnog  prava i temeljem odredbi Statuta Međunarodnog pokreta Crvenog križa. Savjet u svom  djelokrugu rada daje preporuke, mišljenje i analize.

U savjetu je osmero stručnjaka iz područja prava, a oni su na konstituirajućoj sjednici 15. veljače 2019. godine izabrali predsjednika. Izuzetno smo ponosni što je za predsjednika izabran naš dugogodišnji član i volonter Zoran Vinković, diplomirani pravnik iz Rasinje, a ostali članovi  Savjeta su :Pero Ivanović, Ivica Golubić, Martina Strunjak, Darija Zubović, Maja Antonić, Branka Arlović i Gordana Carević.

Zoran je i aktivni član Gradskog interventnog tima a posebno se ističe na edukacijama na kojima su uvijek zanimljiva njegova predavanja o zaštiti ljudskih prava i o međunarodnom pravu ugroženih skupina i pojedinaca. Aktivan je i u većini  ostalih aktivnosti koje organizira GDCK Koprivnica tako da smatramo da je imenovanje Zorana za predsjednika Savjeta izvanredna odluka njegovih kolega jer smo uvjereni da će svoju zadaću obavljati savjesno, pošteno i u skladu s propisima.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content