Učenici iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski prikupljali školski pribor za korisnike Socijalne samoposluge

Ministarstvo odobrilo 30.000 kuna za ‘Srce na kotačima’ za kupnju hrane u 11 općina
18/02/2019
U sklopu Projekta ‘Volimo volontiranje’ organiziramo okrugli stol ‘Kako privući i zadržati volontere’
22/02/2019

KOPRIVNICA – U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, članovi volonterskih grupa u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“, su u četvrtak 21. veljače 2019. godine, prikupljali školske torbe i školski pribor od svojih kolega učenika i prijatelja.

Prikupljanje je organizirano kao aktivnost u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’, a u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ učenici su bili široke ruke te je prikupljeno  472 komada raznovrsnog školskog pribora i 15 školskih torbi.

Ovakvim aktivnostima odgajamo djecu za volontiranje, a istovremeno potičemo i njegujemo dječju solidarnost, velikodušnost, dobrovoljnost i humanost, neka od temeljnih načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Sav prikupljen školski pribor biti će podijeljen korisnicima Socijalne samoposluge i Pučke kuhinje Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica koji nisu u mogućnosti svojoj djeci priuštiti nove školske torbe i školski pribor.

Projekt ‘Volimo volontiranje’ u sklopu kojeg se održavaju akcije prikupljanja u sve tri gradske osnovne škole, a za Socijalnu samoposlugu financiran je iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ 2014.-2020.), a provodi se od 01. rujna 2017. godine. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole „Đuro Ester“, „Braća Radić“ i „Antun Nemčić Gostovinski“ te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content