Male humanitarke iz Ljudevita Modeca sudjelovale u radu križevačkog Crvenog križa

U Kauflandu prikupljena skoro 1 tona prehrambenih namirnica za Socijalnu samoposlugu
12/10/2020
U Shopping centru SUPERNOVA i KTC-u provodimo akciju Solidarnost na djelu i prikupljamo donacije za Socijalnu samoposlugu
16/10/2020

KRIŽEVCI – U sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u kojem su partneri osnovne škole Ljudevita Modeca, Križevci, Koprivnički Ivanec i Molve, osnovane su učeničke skupine sa po deset učenika kako bi sudjelovali u humanitarnim aktivnostima, a u suradnji s gradskim društvima Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac koji su također partneri u projektu.
Članice učeničke skupine Mali humanitarko iz Osnovne škole Ljudevita Modeca iz Križevaca, na humanitarnoj akciji koju su organizirale u školi, od svojih kolega i prijatelja prikupljale su odjeću za osobe slabijeg imovinskog stanja, odnosno korisnike GDCK Križevci.
Nakon što su prikupljenu odjeću pomogle otpremiti u GDCK Križevci, u suradnji s njihovim djelatnicima, uredno su ju razvrstale i složile u pakete, a kako bi na taj način sudjelovale u humanitarnom pomaganju i radu GDCK Križevci.
U aktivnosti su sudjelovale učenice, Sara Androić, Lana Crnčić, Dora Posavec, Ana Balen, Dora Lovreković, Lorena Đurđić, Sara Konfic i Rea Galaš te su se, pridržavajući se svih propisanih zaštitnih mjera, zajedno s njihovom voditeljicom Suzanom Balić, prihvatile posla i pomogle djelatnicima Crvenog križa uredno razvrstati odjeću prema veličini i namjeni i složiti pakete. Ovim putem im zahvaljujemo na volji i trudu, u nadi da će i u buduće nastaviti pomagati onima kojima je to potrebno
Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.
‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content