Kupačima na Šoderici i Dravi ukazali smo na sigurno ponašanje u vodi i uz vodu

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica obići će kupače na Šoderici i Dravi
03/08/2018
U sklopu provedbe projekta ‘Volimo volontiranje’ do sada je prikupljeno više od 2000 kilograma raznih namirnica
09/08/2018

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo je još jednu aktivnost u sklopu projekta Sigurnost na vodi. Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Općinskog društva Crvenog križa Legrad u subotu 4. kolovoza 2018. obišli su kupališta na Šoderici i Dravi kod Legrada gdje su kupače upoznali s pravilima ponašanja u vodi i uz vodu te podijelili letke Hrvatskog Crvenog križa „Nauči kodeks sigurnost na vodi“, a najmlađe kupače na oba kupališta razveselili su loptama. Osim toga, kupačima su podijeljene i lepeze Hrvatskog Crvenog križa izrađene u sklopu ovogodišnjih aktivnosti radne skupine „Zaštitimo se od vrućine“, koji financira Ministarstvo zdravstva, a na kojima se nalaze detaljne upute kako se zaštititi od vrućina te kako pomoći osobi koja je doživjela toplinski udar.

Cilj projekta Sigurnost na vodi prevencija je nesreća na vodi, odnosno podizanje svijesti  i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja te upozoravanje na opasnosti i rizike povezane s vodom.

Osim akcije na kupalištima Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica će na jesen provesti i radionice Kodovi Sigurnosti na vodi u svim četvrtim razredima osnovnih škola na području Koprivnice i 11 općina koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Ujedno će se četvrtu godinu za redom u suradnji s Ronilačkim klubom Šoderica i Plivačkim klubom Cerine održati tečaj Junior spasilac na gradskim bazenima Cerine, dok će se za djelatnike dječjeg vrtića Tratinčica održati tečaj Slučajni spasilac o osnovama spašavanja na vodi i pružanja prve pomoći.

Projekt Sigurnost na vodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi već petu godinu za redom, a odobrio ga je i financira Hrvatski Crveni križ.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content