U sklopu provedbe projekta ‘Volimo volontiranje’ do sada je prikupljeno više od 2000 kilograma raznih namirnica

Kupačima na Šoderici i Dravi ukazali smo na sigurno ponašanje u vodi i uz vodu
06/08/2018
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi od 13. do 20. kolovoza 2018.
09/08/2018

KOPRIVNICA – Gradsko  društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima  Gradom Koprivnica, koprivničkim osnovnim školama ‘Đuro Ester’, ‘Braća Radić’ i ‘Antun Nemčić Gostovinski’ te Udrugom volontera Koprivničko – križevačke županije ‘Rad na dar’ već 12 mjeseci provodi projekt ‘Volimo volontiranje’ financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program ʹUčinkoviti ljudski potencijaliʹ 2014. – 2020).

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica kao nositelj projekta u ime partnerstva je 25. svibnja 2017. potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 1.166.365,04 kuna s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. S provedbom se započelo 1. rujna 2017., a trajati će do 31. kolovoza 2019. godine.

Cilj projekta je da se poveća broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa te programa školskog volontiranja i da se ojačaju kapaciteti Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica kao organizatora volontiranja, a u sklopu projekta održavaju se i akcije prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u trgovačkim centrima te podjele paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama korisnicima Socijalne samoposluge.

Do sada je u 13 održanih akcija prikupljeno 2116 kilograma prehrambenih namirnica te 317 komada higijenskih potrepština procijenjene vrijednosti u iznosu od 18.239,00 kuna, a u 17 akcija podjela koje su započele u veljači 2018. godine do danas podijeljena su 153 paketa korisnicima koji prema  Sporazumu o kriterijima za dodjelu paketa potpisanog između Grada Koprivnice i Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica ostvaruju pravo na pakete. Pravo na pakete u sklopu projekta ostvaruju osobe s prebivalištem na području Koprivnice, korisnici su prava na pomoć za podmirenje troškova stanovanja sukladno propisima Grada Koprivnice, nisu korisnici Pučke kuhinje te stariji od 60 godina ili radno nesposobni.

Akcije prikupljanja i podjela nastavit će se do kraja provedbe projekta ‘Volimo volontiranje’ te ovim putem apeliramo na naše sugrađane, koji su u mogućnosti, da doniraju prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine i na taj način pomognu onima kojima je potrebno.

Unaprijed zahvaljujemo svima na dobrovoljnim donacijama, a ovim putem zahvaljujemo i našim vrijednim volonterima bez kojih ne bi bilo moguće organizirati sve održane akcije!

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content