Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica obići će kupače na Šoderici i Dravi

Opasnost od velikog toplinskog vala
27/07/2018
Kupačima na Šoderici i Dravi ukazali smo na sigurno ponašanje u vodi i uz vodu
06/08/2018

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u subotu 4. kolovoza 2018. godine u suradnji s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom provest će akciju u sklopu projekta „Sigurnost na vodi“. Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Općinskog društva Crvenog križa Legrad obići će kupališta na Šoderici i Halasz csardu na Dravi kod Legrada gdje će kupače upoznati s pravilima ponašanja u vodi i uz vodu te će dijeliti letke Hrvatskog Crvenog križa ‘Nauči kodeks sigurnosti na vodi’ i lopte za one najmlađe. Akcija će se provesti u popodnevnim satima.

Akciju Sigurnost na vodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi već petu godinu za redom, a odobrio ga je i financira Hrvatski Crveni križ. Osim aktivnosti na kupalištima, na jesen će se provesti radionice Kodovi Sigurnosti na vodi u svim četvrtim razredima osnovnih škola na području Koprivnice i 11 općina koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica te će se drugu godinu za redom    provesti tečaj Slučajni spasilac za djelatnike dječjeg vrtića Tratinčica. Tečaj Junior spasilac za mlade plivače održati će se kao i svake godine na gradskim bazenima Cerine, a u suradnji s plivačkim klubom Cerine i Ronilačkim klubom Šoderica.

Cilj projekta GD CK Koprivnica i Policijske uprave Koprivničko-križevačke je spriječiti nesreće na vodi, a ova preventivna akcija koja se provodi petu godinu za redom pokazala se dobrom jer u proteklih nekoliko godina nije bilo utapljanja na našim kupalištima, čemu se nadamo i ove godine.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content