Korisnicima Socijalne samoposluge do sada podijeljeno 260 paketa hrane i higijenskih potrepština

Crveni križ osposobio 14 juniora spasioca
16/11/2015
U Trgovačkom centru Koprivnica 23. akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu
20/11/2015

memo landscape header

KOPRIVNICA – U Socijalnoj samoposluzi u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica je u srijedu 18. studenoga 2015. godine održana još jedna podjela paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Podjela je organizirana uz pomoć volontera Udruge „Rad na dar“, ali i četvero učenika Osnovne škole Đuro Ester predvođenih Miroslavom Kanisekom, voditeljem podmlatka Crvenog križa u toj školi. Oni su ujedno donirali namirnice prikupljene u svojoj školi te proveli jedan školski sat volontirajući na čemu im i ovim putem od srca zahvaljujemo.

Od otvorenja Socijalne samoposluge 17. lipnja 2015. do danas održano je ukupno 20 podjela organiziranih u sklopu projekta „Socijalna košarica“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda Europske unije. Ukupno je podijeljeno 260 paketa korisnicima čije obitelji broje ukupno više od 600 članova, a ovom podjelom je zaokružen ciklus gdje su bili obuhvaćeni svi korisnici s popisa dostavljenih iz Grada Koprivnice i Centra za Socijalnu skrb Koprivnica.

Aktivno sudjelujući na podjelama 16 volontera je u Socijalnoj samoposluzi ostvarilo više od 140 volonterskih sati, a podjele se nastavljaju i dalje te će za iduću srijedu 25. studenoga biti poslano još 20 poziva korisnicima koji će svoj paket moći podići u vremenu od 11 do 14 sati.

Građani koji ostvaruju pravo na pakete su korisnici pomoći za podmirenje troškova stanovanja (prema socijalnom programu Grada Koprivnice) pod uvjetom da nisu korisnici prava na podmirenje troškova pomoći u prehrani, a oboje sukladno službenoj evidenciji Grada Koprivnice te korisnici zajamčene minimalne naknade s područja grada Koprivnice, a koju ostvaruju prema Zakonu o socijalnoj skrbi.

DSC05580

memo landscape  footer

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content