Koprivnički Crveni križ obilježio Svjetski dan bolesnika

U Robnom centru KTC u Koprivnici održati će se 1. akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u sklopu projekta Volimo volontiranje
09/02/2018
U Robnom centru KTC prikupljeno više od 130 kilograma raznih namirnica
10/02/2018

KOPRIVNICA – Djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica su uoči Svjetskog dana bolesnika, koji se obilježava u nedjelju 11. veljače, podijelili 200 primjeraka brošure liječnicima Službe za internističke djelatnosti u Općoj bolnici ‘dr. Tomislav Bardek’ s ciljem informiranja pacijenta sa srčanim problemima.

Brošuru ‘Vi imate pitanje? Mi imamo odgovor’ je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica tiskalo na inicijativu dr. Dragice Kramarić, kardiologinje u koprivničkoj bolnici i darivateljice krvi te članice Odbora Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Brošura donosi najčešća pitanja bolesnika o srčanom udaru, koronarografiji, ugradnji stentova te drugim pitanjima vezanima uz bolesti srca i krvnih žila, a koje su najvažniji uzrok smrti u suvremenom svijetu. Osim pacijentima koji boluju od bolesti srca, brošura je namijenjena i zdravim pacijentima s rizičnim faktorom kako bi se educirali i pridržavali uputa u cilju sprječavanja bolesti srca i krvnih žila.

GD CK Koprivnica se nada da će na ovaj način pridonijeti prevenciji i smanjenju srčanih bolesti, koje su vodeći uzrok smrtnosti, a brošura će se koristiti i prilikom preventivnih zdravstvenih aktivnosti GD CK Koprivnica.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content