Koprivničke ekipe pobjednice Međužupanijskog natjecanja mladih Crvenog križa

Po prvi put održana akcija darivanja krvi na Sveučilištu Sjever u Koprivnici
12/04/2024
Uspješne akcije u travnju, dobrovoljni darivatelji dali 474 doza krvi, imamo i jednog novog jubilarca
19/04/2024

KOPRIVNICA – Na Međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa, održanom u Osnovnoj školi Molve u subotu, 13 travnja 2024. godine, u kategoriji podmlatka je pobijedila ekipa koprivničke Osnovne škole Braća Radić, dok je kod mladih najbolja bila ekipa Srednje škole Koprivnica. Na tom natjecanju učenika iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije sudjelovalo je sedam ekipa, a po prvi put je ono održano u digitalnom obliku odnosno testove su se ispunjavali online.

Na natjecanju su sudjelovala ukupno 73 učenika i mentora, a kad se pribroje članovi organizacijskog povjerenstva te računske i verifikacijske komisije, suci na radilištima, ekipa šminkera odnosno pripreme realističnog prikaza ozljeda, manekeni, tehnička podrška natjecanje, učenici koji su na otvorenju izveli prigodni program, volonterke na pripremi i podjeli okrijepe sudionicima… Ukupno je u školi u Molvama bilo više od stotinu sudionika te volontera i djelatnika društava Crvenog križa koji su pripremali i provodili ovo natjecanje.

Na otvorenju su se okupljenima obratili ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, ujedno ravnateljica koprivničkog Crvenog križa Adela Sočev te ravnatelj škole domaćina OŠ Molve Ivan Jaković, a podršku natjecateljima dao je i načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan.

Pobjednička ekipa podmlatka iz Osnovne škole Braća Radić nastupila je u sastavu Marin Sabol, Vida Ruđic, Karlo Tratnjak, Evolet Horvat, Ana Šoštarić i Noa Ljubić, pod stručnim vodstvom mentorice Lidije Petras. Drugo mjesto u kategoriji podmlatka na Međužupanijskom natjecanju je osvojila ekipa OŠ Molve, a treće učenici OŠ Kalnik.

U konkurenciji mladih pobijedila je ekipa Srednje škole Koprivnica u sastavu Dora Marinac, Larisa Orenda, Jan Jagušić, Alex Rogelj, Hana Marija Šijak i Zara Grbeš, koje je pripremala mentorica Sanja Koluder. Drugo mjesto osvojila je ekipa Doma učenika srednjih škola Bjelovar, treće Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, a četvrto ekipa Srednje gospodarske škole Križevci.

Učenici su pokazali znanja u teorijskom i praktičnom dijelu natjecanja. Teorijski dio obuhvaća znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, a testove su na ovom natjecanju učenici po prvi puta ispunjavali online, na laptopima. U praktičnom dijelu ekipe su pokazale znanja i vještine iz pružanja prve pomoći te su se i ocjene sudaca upisivale digitalno, online. Najbolje ekipe plasirale su se na Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa, koje će biti 11. svibnja u Ludbregu.

Čestitamo svim sudionicima i zahvaljujemo volonterima, a ekipama koje idu na državno natjecanje želimo puno uspjeha!

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content