Ekipa OŠ Koprivnički Bregi izborila odlazak na državno natjecanje mladih Crvenog križa

Klub Volonter penzioner: umirovljenici učili o ljekovitim svojstvima koprive
30/03/2023
Obilježili smo Svjetski dan zdravlja
05/04/2023

KOPRIVNICA – Na Međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa, održanom u Bjelovaru u subotu, 1. travnja 2023. godine, u kategoriji podmlatka je pobijedila ekipa Osnovne škole Koprivnički Bregi, dok je kod mladeži najbolja bila ekipa Doma učenika Bjelovar. Bilo je to natjecanje učenika iz Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije, održano je u Prvoj osnovnoj školi Bjelovar, a sudjelovalo je ukupno osam ekipa. Najbolja u svakoj kategoriji predstavljat će ovaj kraj na državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa 13. svibnja u Zagrebu.

Pobjednička ekipa podmlatka iz Osnovne škole Koprivnički Bregi nastupila je u sastavu: Andrijana Medved, Lejla Krtanjek, Izabela Hana Krapinec, Dorotea Skvaža, Ella Pajnić i Dora Halaček, pod stručnim vodstvom mentorice Rosane Vucković Kišić. Drugo mjesto u kategoriji podmlatka na Međužupanijskom natjecanju je osvojila ekipa OŠ Molve, a treće učenici OŠ Gornja Rijeka.

U konkurenciji mladeži ekipa Srednje škole Koprivnica predvođena mentoricom Anitom Galinec osvojila je drugo mjesto, ekipa Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca treće, dok je Srednja gospodarska škola Križevci bila četvrta.

Učenici su pokazali znanja u teorijskom i praktičnom dijelu natjecanja. Teorijski dio obuhvaća znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja prve pomoći.

Iz tri gradska društva Crvenog križa s područja Koprivničko-križevačke županije na natjecanju u Bjelovaru sudjelovale su ukupno 64 osobe. Uz natjecatelje i mentore, bili su to Božica Gašpar, Dolores Novak, Biserka Zobunđija, Ivančica Šimeg, Mihaela Ferenčić, Rebeka Perin i Ljubica Krznarić, koje su pripremale realistični prikaz ozljeda, dok su u provedbi pismenih i teoretskih provjera znanja i vještina sudjelovali dr. Ana Evačić Lončar, dr. Dominik Lončar, dr. Tara Golubić te Sandra Krznarić i Gabrijela Vojvodić, Mirela Paša, Sofija Paša, Dubravka Jaković i Đurđica Trakoštanec. U zbrajanju rezultata i provedbi natjecanja sudjelovali su Marina Igrić, Martina Car, Petra Vrbanić Lončar, Mateja Remetović i Karlo Ganžulić, dok je u organizacijskom povjerenstvu Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije predstavljala ravnateljica Adela Sočev.

Čestitamo svim ekipama na uloženom trudu i pokazanom znanju, a pobjednicima s ovog međužupanijskog natjecanja želimo puno uspjeha na državnom natjecanju u Zagrebu.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content