Klub Volonter penzioner posjetili umirovljenici iz Duge Rese

U Kauflandu i KTC-u prikupljamo prehrambene namirnice za Socijalnu samoposlugu
07/10/2022
Okrugli stol o aktivnom starenju
12/10/2022

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i njegov Klub Volonter penzioner su u ponedjeljak, 10. listopada 2022. posjetili umirovljenici iz Gradskog društva Crvenog križa Duga Resa. Uz druženje i različite aktivnosti umirovljenika, bila je to prilika za razmjenu iskustava predstavnika dvaju društava o radu sa starijim osobama.

U Klubu Volonter penzioner goste je dočekala svirka naših umirovljenika tamburaša, koji u tom prostoru redovito imaju probe. Izvedbama podravskih narodnih pjesama tamburaši su oduševili goste iz Duge Rese. Ravnateljica GDCK Koprivnica i voditeljica projekta Volonter penzioner Adela Sočev poželjela je dobrodošlicu gostima te zajedno s ravnateljem GDCK Duga Resa Mariom Biršićem istaknula važnost ovakvih susreta i aktivnog života starijih osoba.

Uslijedilo je druženje umirovljenika iz dvaju gradova, uz kreativnu radionicu izrade cvijeća od krep papira. Izrada nakita od krep papira kakav se tradicionalno radi na područje sjeverozapadne Hrvatske na popisu je zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara RH. Članice Kluba Volonter penzioner na kreativnim radionicama često izrađuju različito cvijeće od krep papira pa su to umijeće pokazale gošćama.

Naravno, gostima iz GDCK Duga Resa pokazali smo i grad. U obilasku središtem Koprivnice i starom gradskom jezgrom prošli smo kraj bedema i Oružane, muzeja, crkvi, sinagoge, prošetali smo se i parkom te kraj središnjih trgova u obnovi, a podičili smo se i spomenicima biciklu.

Projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content