Okrugli stol o aktivnom starenju

Klub Volonter penzioner posjetili umirovljenici iz Duge Rese
11/10/2022
U četvrtak, 13. listopada jubilarna 50. akcija Solidarnost na djelu
12/10/2022

KOPRIVNICA – U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je kao nositelj projekta Volonter penzioner organiziralo okrugli stol pod nazivom Stariji ljudi kao nova snaga za razvoj. Na okupljanju u prostorijama društva u utorak, 11. listopada 2022. godine glave teme su bile aktivni(ji) život osoba starije dobi i uključivanje umirovljenika u život zajednice.

U uvodnom obraćanju ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i voditeljica projekta Volonter penzioner Adela Sočev istaknula je važnost sudjelovanja starijih osoba u aktivnostima društva, nakon čega se podveo konstruktivan razgovor o aktivnom starenju.  Sudionici okruglog stola iznijeli su iskustva u radu sa starijim osobama te kroz zanimljivu raspravu naveli primjere dobre prakse, ali i ukazali na različite izazove s kojima se susreću.

Na okruglom stolu sudjelovali su partneri na projektu: iz Grada Koprivnice pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić i viša savjetnica za investicije i društvene djelatnosti Maja Ištvan Krapinec, iz Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i njegovog Centra za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Davorka Gazdek i Nadica Puškaš, iz Udruge volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar predsjednica Ružica Evačić te iz Društva žena Kamengrad iz Starigrada predsjednica Đurđa Lazar i tajnica Doroteja Petričević. Uz predstavnike projektnih partnera, u razgovoru su sudjelovali predstavnici brojnih organizacija civilnog društva i ustanova: Kluba za starije osobe Mariška, Udruge osoba s invaliditetom Grada Koprivnice Bolje sutra, Udruge vinogradara i voćara koprivničkog kraja Fran Galović, Udruge samaca Koprivničko-križevačke županije, županijske podružnice Udruge dragovoljaca Domovinskog rata, Knjižnice i čitaonice Fran Galović, Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije. Uz domaćine iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i voditelje Kluba Volonter penzioner, na okruglom stolu su sudjelovali i članovi i volonteri društva. Okrugli stol je moderirala Vlatka Vincetić.

Projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad, Starigrad.

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content