Klub umirovljenika „Volonter penzioner“ potiče na kvalitetno i korisno provođenje slobodnog vremena

U četiri sata akcije u KTC-u građani donirali 178 kg hrane
09/08/2021
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi počinju u ponedjeljak, 16. kolovoza
12/08/2021

KOPRIVNICA –  Kako s biljkom ljupčac napraviti začin jelima, kako s bosiljkom pripremiti pesto, kako iskoristiti tušt u salatama te još brojne jednostavne i jeftine preporuke dobili su sudionici radionice koju je u Klubu umirovljenika u utorak, 10. kolovoza vodila prof. Mihaela Lončar. Neke recepte odmah su isprobali pa se rezuckalo i blendalo različito začinsko bilje. „Mnogo smo toga znali, ali zaboravili pa i baš se lijepo prisjetiti kako se mogu koristiti neke začinske i ljekovite biljke. Mnogo toga smo i novoga naučili te dobili ideje za nove okuse u svojim kuhinjama“, složili su se sudionici na kraju radionice.

Klub umirovljenika osnovalo je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu projekta „Volonter penzioner“. Uz fotografije s ove, druge po redu radionice „Kako prerađivati ljekovito i začinsko bilje“, u galeriji pogledajte što su sve radili članovi Kluba proteklih 10-ak dana.

Sjedište Kluba „Volonter penzioner“ je na Trgu E. Kumičića 4. Svi programi su besplatni, a član može biti svatko tko donese svoju osobnu iskaznicu i rješenje o mirovini ili obavijest o mirovinskim primanjima. Klub je otvoren radnim danom od 10 do 12 sati, a za dodatne informacije nazovite 091-260-0066.

Klub je osnovan kako bi umirovljenici što kvalitetnije provodili slobodno vrijeme te održali psihičku i fizičku aktivnost, a sve kroz projektom predviđene edukacije, osposobljavanja i druženja. Cilj je povećati kvalitetu života umirovljenika i njihovo aktivno starenje, te se umirovljenici kroz Klub imaju prilike uključiti u društveni život i aktivno sudjelovati u životu lokalne zajednice.

Projekt „Volonter penzioner“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content