Akcije dobrovoljnog darivanja krvi počinju u ponedjeljak, 16. kolovoza

Klub umirovljenika „Volonter penzioner“ potiče na kvalitetno i korisno provođenje slobodnog vremena
11/08/2021
Pomognite nam popuniti Socijalnu samoposlugu, donacije prikupljamo u subotu u centru Supernova
20/08/2021

KOPRIVNICA – Akcije dobrovoljnog darivanja krvi provodit će se idući tjedan, od 16. do 20. kolovoza, kao što je kalendarom akcija DDK za 2021. godinu predviđeno. No došlo je do određenih izmjena vezanih uz vrijeme održavanja akcija.

RASPORED AKCIJA

  1. kolovoza (ponedjeljak) akcija će biti od 8,30 do 12 i od 12,30 do 16 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7.
  2. kolovoza (utorak) akcija će se odvijati od 10 do 13,30 i od 14 do 17,30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
  3. kolovoza (srijeda) akcije će biti u vremenu od 10,30 do 14 sati i 14,30 do 18 sati u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica.
  4. kolovoza (četvrtak) akcije će se održati od 8,30 do 11 sati u grupi Komunalac u prostorijama restorana prehrane, a poslijepodne od 12,30 do 15 sati u tvornici Danica u restoranu prehrane.
  5. kolovoza 2021. (petak) akcije će biti u Goli od 8,30 do 11,30 sati u prostorijama društvenog doma, a u poslijepodnevnim satima u Koprivničkom Ivancu od 13 do 16 sati u prostorijama škole.

Pozivamo naše darivatelje da učine dobro djelo, pridruže se akcijama i daruju dragocjenu tekućinu.

Podsjetite i vaše prijatelje. Pozovite i one koji do sada nisu darivali krv. Nikada nije kasno učiniti humani čin darivanja krvi!

Osobe koje su preboljele COVID-19 mogu pristupiti darivanju krvi protekom 28 dana od ozdravljenja odnosno prestanka simptoma. Osobe koje su primile cjepivo mogu darivati krv prema sljedećim kriterijima:

  • Ako su cjepiva bazirana na mRNA tehnologiji (Pfizer/BioNTech, Moderna, CureVac) ili ako su cjepiva bazirana na adenovirusno vektorskoj tehnologiji (AstraZeneca/Oxford, Johnson&Johnson/Jansen,Sputnik V) – odgoda darivanja 48 sati nakon cijepljenja zbog moguće pojave lokalnih simptoma na mjestu primjene cjepiva (bol, crvenilo, svrbež, otok). Odgoda darivanja za sedam dana od prestanka simptoma u slučaju nuspojava na cjepivo (umor, glavobolja, bolovi u mišićima, zimica, bolovi u zglobovima, povišena tjelesna temperatura, mučnina, limfadenopatija).
  • Ako se osoba cijepila atenuiranim cjepivom (kineska cjepiva Sinopharm i Sinovac) – odgoda darivanja 14 dana nakon cijepljenja
  • Ako osobe ne znaju kojim su cjepivom cijepljenje – odgoda darivanja 14 dana nakon cijepljenja.

Zahvaljujemo na odazivu!

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content