Građani u KTC-u u četiri sata akcije za Socijalnu samoposlugu donirali 117 kg hrane

U Sokolovcu održana Skupština Općinskog društva Crvenog križa
07/11/2022
Nabavljena ortopedska pomagala za Posudionicu medicinskih pomagala
09/11/2022

KOPRIVNICA – U akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo u Robnom centru KTC na Danici u ponedjeljak, 7. studenog 2022. godine od 9 do 13 sati, građani su donirali 117 kilograma različitih prehrambenih proizvoda i pet higijenskih potrepština. Hvala svima koji su pomogli!

Zahvaljujući donacijama, GDCK Koprivnica svaki tjedan organizira podjelu humanitarnih paketa pomoći građanima u potrebi. U Socijalnoj samoposluzi po pakete dolaze sugrađani koji su na to stekli pravo temeljem Socijalnog programa Grada Koprivnice, dok dio donacija naši mobilni timovi udijele korisnicima na području okolnih 11 općina.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da sudjeluju u budućim akcijama. Sljedeći put prikupljamo donacije u ponedjeljak, 14. studenog od 9 do 13 sati ponovno u KTC-u, dok će u subotu, 26. studenog od 9 do 13 sati naši volonteri biti u Shopping centru Supernova u Koprivnici. Svoje donacije možete donijeti i u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radića 7 radnim danom od 7 do 15 sati, a želite li pomoći novčano uplate primamo na žiro računu Podravske banke IBAN HR9223860021100510465.

Među volonterima koji prikupljaju donacije za Socijalnu samoposlugu i sudjeluju u podjeli paketa sugrađanima u potrebi su umirovljenici uključene u projekt Volonter penzioner. Taj projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content