Nabavljena ortopedska pomagala za Posudionicu medicinskih pomagala

Građani u KTC-u u četiri sata akcije za Socijalnu samoposlugu donirali 117 kg hrane
08/11/2022
Volonteri GDCK Koprivnica na izletu u Međimurje
14/11/2022

KOPRIVNICA – U sklopu projekta Volonter penzioner, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica kupilo je različita ortopedska pomagala te krećemo s programom Posudionica medicinskih pomagala. Kad im zatrebaju za liječenje ili rehabilitaciju građani mogu besplatno posuditi štake, hodalice, invalidska kolica, bolničke krevete i druga pomagala.

Mnogi sugrađani, posebno starije dobi, često se javljaju u GDCK Koprivnica s upitima za posudbu različitih medicinskih pomagala. Ona im trebaju hitno, kad izađu iz bolnice nakon nekog zahvata, a ponekad i kraće vrijeme, ovisno o tijeku liječenja. U nekim slučajevima medicinska pomagala su im potrebna samo dok ih ne nabave preko HZZO-a ili na neki drugi način. Za Posudionicu medicinskih pomagala koprivnički Crveni križ je u sklopu projekta Volonter penzioner kupio dva bolnička kreveta s madracima, dvoja invalidska kolica, 20 štaka, dvije hodalice s dva kotača te dva rolatora s četiri kotača.

Posudba je besplatna, ali postoje određeni uvjeti kao što su obaveza vraćanja ispravnog i čistog pomagala, rok posudbe od šest mjeseci i drugo. Evidenciju posudbe vodit ćemo kroz Klub umirovljenika Volonter penzioner, koji je osnovalo GDCK Koprivnica, a sve informacije o Posudionici medicinskih pomagala možete dobiti na broju telefona 642-193.

Projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content