GDCK Koprivnica i DCK Koprivničko – križevačke županije sudjelovali u proslavi 140. rođendana Hrvatskog Crvenog križa

U Robnom centru KTC prikupljeno više od 200 kilograma raznih namirnica
05/05/2018
Dani EU fondova obilježavaju se i u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica
08/05/2018

KOPRIVNICA-Velikom smotrom u Parku Zrinjevac, u subotu 5. svibnja 2018. godine, obilježen je 140. rođendan Hrvatskog Crvenog križa na kojoj su sudjelovali predstavnici i volonteri GDCK Koprivnica, DCK koprivničko- križevačke županije i pripadnici Županijskog interventnog tima. Smotra je započela mimohodom oko 200 članova Nacionalnog interventnog tima HCK, zaposlenika i volontera Gradskih društava iz cijele Hrvatske.
Nakon što je mimohod prošao centrom Zagreba, u Paviljonu na Zrinjevcu održan je svečani program u sklopu kojega su se nazočnima obratili dr. Josip Jelić, Robert Markt, general bojnik Mladen Fuzul, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, izaslanik predsjednika Vlade RH Zvonimir Frka Petešić i izaslanik Predsjednice RH Tomislav Madžar.
Obraćajući se okupljenima dr. Jelić posebno je istaknuo da u svom humanitarnom radu HCK sa svojim 131 društvom Crvenog križa diljem Hrvatske provodi brojne programe nastojeći biti što bliže potrebitima. Godišnje pripremi oko 530 tisuća obroka u našim kuhinjama, a oko 380 tisuća obroka dostavlja se ljudima koji su stari i nemoćni na kućne adrese.

Izvršni predsjednik HCK Robert Markt podsjetio je na početke humanitarnog djelovanja Crvenog križa u Hrvatskoj, ali i činjenicu da je HCK danas izrastao u najveću humanitarnu organizaciju u RH.

Na smotri su uručena i godišnja priznanja Hrvatskog Crvenog križa volonterima godine, a naša volonterka Anica Desnica primila je zahvalnicu kao jedna od kandidatkinja za volontera godine.

Mnogobrojni posjetitelji  imali su prilike uživati u sjajnom nastupu Orkestra Hrvatske ratne mornarice i klape Sveti Juraj. Za posjetitelje je bio osiguran i grah, kao i slavljenička torta Hrvatskog Crvenog križa.

Brojni građani koji su bili na Zrinjevcu imali su se prilike upoznati s aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa, besplatno izmjeriti krvni tlak, šećer u krvi kao i izračun indeksa tjelesne mase ali i sami se iskušati u određenim aktivnostima poput prve pomoći i pripreme za krizne događaje.

Smotrom je obilježen 140. rođendan Hrvatskog Crvenog križa, ali i početak Tjedna Crvenoga križa koji će u vremenu od 8. do 15. svibnja biti obilježen i mnoštvom aktivnosti i u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content