GD CK Koprivnica sudjelovalo u manifestaciji ‘Hrvatska volontira’

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica sudjeluje u manifestaciji ‘Hrvatska volontira’
20/05/2019
U Osnovnoj školi ”Antun Nemčić Gotovinski” akcija prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština u sklopu projekta ”Volimo volontiranje”
24/05/2019

KOPRIVNICA – Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica sudjelovali su 22.5.2019. u manifestaciji ‘Hrvatska volontira’, u sklopu koje su podijeljene prehrambene namirnice i higijenske potrepštine u Socijalnoj samoposluzi, a među volonterkama su bile i Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice te Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Ovom prilikom je GDCK Koprivnica predstavilo EU projekt ‘Volimo volontiranje’ kojem je jedan od ciljeva povećanje broja kvalitetnih volonterskih programa školskog volontiranja i odgoja za volontiranje te unaprjeđenje doprinosa volontiranja u provođenju reformi za društveni i gospodarski rast i demografski razvoj.

Naglasak ovogodišnje manifestacije bio je na povezivanju djelatnika poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama. Sloganom ovogodišnje manifestacije ‘Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj živimo’ željelo se naglasiti da čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge ljude, a ako volontiramo zajedno s kolegama kroz program tvrtke, tada nam može biti još ljepše i veselije.

Nacionalna manifestacija ‘Hrvatska volontira’ se provodi već 9 godina u mnogim gradovima i općinama diljem zemlje, a Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica uručena je zahvalnica od strane Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, kojom se izražava poštovanje i podrška organizatorima volontiranja.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content