Ekipi podmlatka Crvenog križa svečano uručen Oskar znanja

Tri akcije darivanja krvi u Gradskom društvu Crvenog križa
13/06/2014
Obilježen Svjetski dan darivatelja krvi susretom u Kalinovcu
16/06/2014

ZAGREB – Članice ekipe podmlatka Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica iz Osnovne škole Braća Radić iz Koprivnice, koje su osvojile prvo mjesto i titulu državnih prvaka na 18. Natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa u Novom Vinodolskom, u subotu su na svečanosti u Zagrebu primile Oskar znanja.

Nakon prijema i nagrada u Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju mladih, Elizabeta Forjan, Adela Klen, Klara Kokša, Eva Čolak, Paula Gostović i Nikolina Rukelj, učenice 8-ih razreda Oš Braća Radić s mentoricom Lidijom Molnar, bile su na svečanosti u Nacionalnoj i Sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Oskar znanja učenicima i njihovim mentorima uručili su Sabina Glasovac, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta i Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje.

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i brojnim udrugama provodi i organizira natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola u 31 kategoriji, a Oskar znanja, najviše državno priznanje, dodijeljeno je učenicima i mentorima koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima i jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima tijekom školske godine 2013/2014. Nagrađeno je ukupno 336 učenika i 282 učitelja i nastavnika mentora iz cijele Hrvatske.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content