Obilježen Svjetski dan darivatelja krvi susretom u Kalinovcu

Ekipi podmlatka Crvenog križa svečano uručen Oskar znanja
16/06/2014
Prikupljeno 265 doza krvi, još jedna akcija u petak 20. lipnja
18/06/2014

KALINOVAC – U povodu Svjetskog dana darivatelja krvi – 14. lipnja Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije organiziralo je 10. susret darivatelja krvi sa 100 i više davanja (muški) i 75 i više žene, predsjednike društava i organizacija Crvernog križa i aktivista s područja naše županije.

Susret je održan u Lovačkom domu Zeko u Kalinovcu, domaćini su bili Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac i Općinsko društvo Crvenog križa Kalinovac, a okupilo se stotinu darivatelja iz cijele županije.

Predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković zahvalila je darivateljima na njihovoj plemenitosti te istaknula podatke od prošle godine kada je Koprivničko-križevačka županija s ukupnim brojem od 8.258 prikupljenih doza krvi bila na prvom mjestu u Hrvatskoj. U pet mjeseci ove godine u sva tri gradska društva Crvenog križa, u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, prikupljeno je 3.600 doza dragocjene tekućine. Predsjednica Jaković pročitala je imena najzlatnijih darivatelja, njih 55, koji su dali krvi sto i više puta, kao i žene koje imaju 75 i više darivanja. Okupljenima se obratio i Stjepan Lončar, koji ima najviše, 153 darivanja. Svjetski dan darivatelja krvi čestitali su Branko Sobota, načelnik Općine Kalinovac i zamjenik župana Darko Sobota.

Darivatelji su na susretima odmjerili snage u pikadu, visećoj kuglani i kartanju bele. Najviše uspjeha u svim disciplinama imali su predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content