Obilježili smo Svjetski dan zdravlja

Ekipa OŠ Koprivnički Bregi izborila odlazak na državno natjecanje mladih Crvenog križa
03/04/2023
Sretan Uskrs
07/04/2023

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s GKP Komunalac u srijedu, 5. travnja 2023. godine na Gradskim bazenima Cerine obilježilo Svjetski dan zdravlja.

U predvorju bazena djelatnici i volonteri koprivničkog Crvenog križa pričali su s građanima o zdravlju te zainteresiranima mjerili tlak i razinu šećera u krvi. Ukazivali su i na štetan utjecaj opijata te prezentirali tzv. pijane naočale, koje simuliraju utjecaj alkohola ili droga. U obilježavanju Svjetskog dana zdravlja volontirale su umirovljene zdravstvene djelatnice, ujedno članice našeg Kluba Volonter penzioner. Na Cerinama je bilo i zdravih voćnih i povrtnih vitaminskih smoothie napitaka, koje je pripremio Smutek – domaći kutek, kao i Podravkinih proteinskih shakeova različitih okusa.

Među građanima koji su došli na bazene bilo je i mnogo sportaša. Obilježavanju Svjetskog dana zdravlja pridružili su se nogometaši Slaven Belupa, rukometašice Podravka Vegete i nogometaši NK Koprivnica.

Ovogodišnja kampanja Svjetskog dana zdravlja provodi se pod motom “Zdravlje za sve” te smo na ovaj način istaknuli važnost usvajanja zdravih navika te očuvanja zdravlja i prevencije bolesti.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content