Ekipa koprivničkog Crvenog križa sudjelovala na Nacionalnom natjecanju prve pomoći HCK

Volonteri Crvenog križa sudjelovali u humanitarnoj akciji Veliko srce za veliki osmijeh
24/09/2018
Obilježavanje Svjetskog dana srca na Zrinskom trgu
28/09/2018

KOPRIVNICA – Ekipa Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica sudjelovala je Nacionalnom natjecanju ekipa prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa koje je održano 22. rujna.2018. godine u Novom Vinodolskom. Natjecalo se devet ekipa iz gradskih društava Crvenog križa Buje, Donja Stubica, Koprivnica, Osijek, Solin, Split, Vinkovci i  Zadar. Izvan konkurencije natjecala se ekipa Crvenog križa Zagreb, čije je društvo bilo i domaćin natjecanja.

Naša ekipa nastupila je u sastavu: Ivan Bečeić, Andrej Lilek, Matija Kedmenec, Dunja Gregurec, Antonio Milić i Filip Tetec Za natjecanje ekipu je pripremala mentorica Petra Šimunić, a kao sudac na radilištu sudjelovala je dr. Ana Evačić. Da bi ozljede izgledale što realističnije pobrinuli su se šminkerica Božica Gašpar i manekeni Gabrijela Vojvodić, Sandra Krznarić i Antonija Habajec.

Pokazavši zavidno znanje i zahvaljujući marljivim pripremama i radu, nijanse su odlučile pa je tako naša ekipa osvojila deveto mjesto, a konačni poredak ekipa je Buje, Osijek, Vinkovci, Zagreb, Zadar,  Split, Donja Stubica, Solin i  Koprivnica .

Ekipe su se natjecale na sedam radnih pozicija s realističnim prikazom ozljeda unesrećenih osoba. Natjecatelji su tako morali pokazati svoje znanje prve pomoći u situacijama nesreća na moru, prometne nesreće, nesreće u staračkom domu te kod različitih naglo nastupajućih stanja i bolesti. Osim volontera Crvenoga križa, u prikazu situacija nesreća sudjelovali su i vatrogasci iz Novog Vinodolskog.

Natjecanje se odvijalo na pozicijama postavljenima uz samo obalu a unatoč lošem vremenu, svi sudionici natjecanja su se potrudili da pridonesu osnovnom cilju takvog natjecanja, a to je promoviranje važnosti poznavanja pravilnih postupaka prve pomoći čime se pridonosi sigurnosti i osnaživanju pojedinaca, ali i zajednice.

Hvala mentorima, sudionicima, volonterima na uloženom vremenu i trudu i čestitke ekipi na devetom mjestu!

 

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content