Volonteri Crvenog križa sudjelovali u humanitarnoj akciji Veliko srce za veliki osmijeh

Jednodnevni izlet Općinskog društva Crvenog križa Koprivnički Ivanec
24/09/2018
Ekipa koprivničkog Crvenog križa sudjelovala na Nacionalnom natjecanju prve pomoći HCK
24/09/2018

KOPRIVNICA –  Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica sudjelovali su u subotu 22. rujna 2018. godine u  humanitarnoj akciji „ Veliko srce za veliki osmijeh“, kojom se nastojala podržati provedba programa terapijskog jahanja u Koprivničko – križevačkoj županiji , te pronaći pokrovitelje za konja terapeuta i osigurati financijska sredstva za nabavku još jednog konja.

Svi sudionici akcije okupili su se na Zrinskom trgu u Koprivnici te su uz plaćanjem simbolične donacije/ kotizacije za sudjelovanje,  s različitim „prijevoznim sredstvima“ (bicikl, noge, konji, motori, role i sl.), podijeljeni u dvije skupine u pratnji policije , krenuli prema jezeru Šoderica. Prolazeći kroz podravska sela zajedno su iscrtali jedno veliko srce.

Naši volonteri su unatoč lošem vremenu i jakom vjetru, uz donaciju, na taj put krenuli s biciklima te još jednom dokazali svoju humanost i veliko srce kad je potrebno pomoći nekom drugom, pa su zaslužili i da ih se spomene : Zvonimir Šašek, Kristina Plahinek, Zoran Vinković, Paula Hrpalo Jančevec i djelatnik GDCK Koprivnica Kristijan Kolarek.

I za kraj ono zbog čega je i cijela akcija pokrenuta a to je rezultat akcije: na samoj akciji, te sa sredstvima koja su prikupljena tijekom tjedna prije akcije osigurana su sredstva  za nabavku novog konja terapeuta.

Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da se akcija uspješno provede.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content