Edukacije o dijabetesu u školama u Koprivničkom Ivancu i Drnju

Utorak u Klubu “Volonter penzioner” u znaku rekreacije i vježbanja
23/02/2022
Obilježen Međunarodni dan Civilne zaštite 1. ožujka
01/03/2022

KOPRIVNIČKI IVANEC, DRNJE – Klub “Slatko srce” organizirao je tijekom veljače još dva predavanja o dijabetesu u razredima koje polaze oboljela djeca. Voditelj Kluba Miroslav Kanisek je u četvrtak, 17. veljače 2022. godine održao edukacije u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec te OŠ “Fran Koncelak” u Drnju. Predavanje u Drnju pratilo je 10 učenika drugog razreda, a isto toliko ih je bilo na edukaciji u Koprivničkom Ivancu, ali nešto starijih, učenika šestog razreda.

Dijabetes se još naziva tihim ubojicom modernog doba i o toj bolesti Miroslav Kanisek je pričao učenicima u ove dvije škole. Između ostalog, objasnio im je što su hiperglikemija i hipoglikemija, stanja visoke i niske razine glukoze u krvi koje imaju štetan učinak na zdravlje osobe s dijabetesom. U oba slučaja treba se djelovati, odnosno uzeti hranu kako bi se podigla razina šećera u krvi ili inzulin, koji ga smanjuje. Balansiranjem balona plave boje učenici su stekli dojam kako je njihovim kolegama koji stalno moraju balansirati tu razinu.

Klub „Slatko srce“ okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, a osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornosti Društva Crvenog križa Koprivničko–križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Projekt Slatko srce financira Zaklada „Hrvatska za djecu“.
hck
hck

Comments are closed.

Skip to content