Obilježen Međunarodni dan Civilne zaštite 1. ožujka

Edukacije o dijabetesu u školama u Koprivničkom Ivancu i Drnju
28/02/2022
Donacije za Socijalnu samoposlugu prikupljamo u ponedjeljak u KTC-u
04/03/2022

KOPRIVNICA – U povodu Međunarodnog dana Civilne zaštite i  Dana Civilne zaštite u Republici Hrvatskoj u utorak 1. ožujka 2022. godine u Križevcima je održana pokazna vježba žurnih službi koje djeluju u Koprivničko-križevačkoj županiji, a simulacija  nesreće bio je potres u Križevcima.

Na trgu Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima tom je prilikom predstavljen rad žurnih službi i njihove opreme: vatrogasaca, policije, gorske službe spašavanja, hitne medicinske pomoći i Crvenog križa. Organizator događaja su Stožer Civilne zaštite Koprivničko.-križevačke županije i Služba Civilne zaštite Koprivnica te križevački stožer Civilne zaštite. Na vježbi je  sudjelovalo petnaestak članovi Županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije te članovi gradskih interventnih timova GD CK Koprivnica i Križevci. Skupu su se obratili Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, Ratimir Ljubić načelnik županijskog stožera Civilne zaštite i gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn. Svi su oni istaknuli važnost svake sastavnice u sustavu Civilne zaštite i spremnost na djelovanje u slučaju izvanrednih okolnosti.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Adela Sočev istaknula je veliku ulogu u pružanju pomoći u izvanrednim situacijama volontera i zaposlenika Crvenog križa u poplavama, potresima, migrantskoj krizi, ali i pripremama i spremnosti za najnovija događanja vezana za krizu u Ukrajini.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content