Edukacija o radu s osobama s invaliditetom u sklopu projekta “Centar za pomoć u kući Koprivnica”

Nemčići nam pomogli okititi eko boreke u Klubu “Volonter penzioner”
02/12/2021
Posjet dobrovoljnih darivatelja krvi iz Vukovarsko-srijemske županije
03/12/2021

KOPRIVNICA – Kao nositelj EU projekta  “Centar za pomoć u kući Koprivnica”, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je u utorak, 30. studenog 2021. godine treću edukaciju o horizontalnim temama pod nazivom “Rad s osobama s invaliditetom”. Edukaciju je vodio magistar rehabilitacijske edukacije Luka Femec, a uz djelatnike koprivničkog Crvenog križa sudjelovali su partneri u projektu, predstavnici Grada Koprivnice i Centra za socijalnu skrb Koprivnica.

Edukacija je bila usmjerena na razvoj znanja, sposobnosti i vještina koje se mogu primijeniti u radu s osobama s invaliditetom. Predavač je objasnio zakonsku regulativu i osnovne pojmove vezane uz osobe s invaliditetom, ukazao na karakteristike pojedinih teškoća i invaliditeta i iznio niz primjera dobre prakse. Sudionike edukacije je potaknuo da iznesu svoja iskustva u radu s osobama s invaliditetom te su kroz konstruktivnu raspravu razmatrali mogućnosti primjene dobre prakse, posebno u novom Centru za pomoć u kući Koprivnica.

Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica odobren je projekt “Centar za pomoć u kući Koprivnica” u okviru natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza“, Operativni program “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 16. srpnja 2020. godine u iznosu od 14.884.891,35 kuna s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Razdoblje provedbe je 36 mjeseci, od 15. svibnja 2020. godine do 15. svibnja 2023. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a projektni partneri su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content