Dobrovoljni darivatelji krvi u ožujku dali 480 doza, njih čak 33 dalo krv prvi put

Građani u Supernovoj za Socijalnu samoposlugu donirali 228,5 kg hrane i 51 higijenski proizvod
18/03/2023
Učili smo o zelenoj javnoj nabavi
24/03/2023

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu od 13. do 17. ožujka 2023. godine organiziralo akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Većina akcija je provedena u prostorijama GDCK Koprivnica, a darivanje je ovaj mjesec još organizirano u Obrtničkoj i Srednjoj školi Koprivnica, Tvornici juha i Vegeta te po prvi put u novoj tvornici Belupo.

Plemenitom činu darivanja krvi je tijekom tih pet dana pristupila 541 osoba. Zbog zdravstvenih razloga nisu svi mogli dati krv te je na akcijama prikupljeno ukupno 480 doza dragocjene tekućine. Po prvi puta su krv dala čak 33 dobrovoljna darivatelja krvi, što nas posebno raduje te se nadamo da će im taj humani čin postati navika.

Rezultati akcija DDK po mjestima i danima provedbe:

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

* 13. ožujka u ponedjeljak od 134 prijavljena dobrovoljna darivatelja, njih 126 je dalo krv

* 14. ožujka u utorak krv su dala 103 dobrovoljna darivatelja od njih 110 koji su pristupili akciji

* 15. ožujka u srijedu krv su dala 125, a akciji je pristupilo 133 dobrovoljnih darivatelja krvi

* 16. ožujka u četvrtak poslijepodne krv je dalo 36 od 43 dobrovoljnih darivatelja krvi koji su pristupili akciji

Obrtnička i Srednja škola Koprivnica

*16. ožujka u četvrtak prijepodne u dvorani Srednje škole krv je dalo 40 darivatelja, a akciji je pristupilo 62 darivatelja

Tvornica Belupo

*17. ožujka u petak u tvornici Belupo odazvala su se 32 darivatelja, koji su dali 27 doza krvi

Tvornica juha i Vegete

*17. ožujka u petak poslijepodne akciji se odazvalo 27 darivatelja, od koji su 23 dala krv

Od učenika Srednje i Obrtničke škole Koprivnica, koji su se odazvali akciji DDK organiziranoj u sportskoj dvorani škole, po prvi put su pružili ruku spasa Tin Češnjaj, Glorija Dvorski, Petra Filipović, Emina Franjo, Kristijan Gabrić, Ivan Gajski, Marko Geci, Joško Glavina, Antonio Goričanec, Marta Ivanuša, Jelena Kokša, Aurelija Kordić, Mirna Kosec, Kevin Kovač, Nikolina Krnjak, Helena Kurtanjek, Sara Lovković, David Mesar, Fran Pavleković, Patrik Peica, Lukrecija Pernjak, Julija Šestak, Tea Vaupotić, Filip Zajec. Osim njih, na akcijama DDK proteklih dana po prvi put su krv dali Marko Balija, Sanja Bodko, Mario Bosak, Željka Gudlin, Antonija Jendrijev, Ivan Kovač, Luka Petak, Filip Turk i Tara Zagorščak.

Hvala svima na iskazanoj humanosti, a posebno onima koji su se svojim prvim darivanjem krvi pridružili velikoj obitelji plemenitih ljudi koji na ovaj način spašavaju živote!

Idući mjesec akcije DDK u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica bit će od 17. do 21. travnja i to prva tri dana u našem sjedištu u Ulici braće Radić, zatim u Rasinji i Koprivničkom Ivancu te posljednji dan u Goli i Podravki.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content