Dobrovoljni darivatelji krvi u lipnju dali 398 doza, njih 10 dalo krv prvi put

GDCK Koprivnica u sklopu projekta ‘Koprivnička banka hrane’ nabavilo novo teretno vozilo
15/06/2023
Građani u Supernovoj za Socijalnu samoposlugu donirali 134 kg hrane i 15 higijenskih proizvoda
17/06/2023

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu od 12. do 16. lipnja 2023. godine organiziralo akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Većina akcija je provedena u prostorijama GDCK Koprivnica u novoj zgradi na adresi Herešinska 33, a darivanje je ovaj mjesec još organizirano u Legradu u prostorijama Osnovne škole te u Sokolovcu u Društvenom domu.

Plemenitom činu darivanja krvi je tijekom tih pet dana pristupilo 456 osoba. Zbog zdravstvenih razloga nisu svi mogli dati krv te je na akcijama prikupljeno ukupno 398 doza dragocjene tekućine. Po prvi puta su krv dala 10 dobrovoljna darivatelja krvi, što nas posebno raduje te se nadamo da će im taj humani čin postati navika.

Na lipanjskoj akciji Đurđa Jurenec iz Koprivnice 75-ti put dobrovoljno je darivala krv.  Čestitamo i želimo joj puno zdravlja te još puno spašenih života i sretan ulazak u Klub 100 najzlatnijih darivatelja krvi Koprivničko-križevačke županije.

Hvala svima na odazivu i darovanoj krvi, te pozivamo sve dobrovoljne darivatelje i one koji to žele postati na akcije koje su na rasporedu u srpnju 2023. godine.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content